Madonna

”det är så exakt, i minsta detalj, som det vanliga livet faktiskt kan vara, att man drabbas av ett slags svindel.”

”Det här är en prosa som litar fullständigt på sitt egenvärde. Den krumbuktar inte, den är inte lyrisk, den försöker inte sälja på läsaren några förnumstiga insikter.”

”... att en mamma får lov att vara så här existentiellt fuckad och så ambivalent i förhållande till patriarkatet och sexualiteten känns för mig sannare än det mesta.”

Madonna är en direkt plågsam roman. Och en av årets finaste.”

”Det är starkt och svart och skrämmande, skrivet utan skam. Och befriande att läsa om en kvinnovarelse som söker sig fram på sina egna smala djurstigar.”

”Mer än ännu en smart, intellektuell feministisk undersökning i linje med amerikanska essäister som Maggie Nelson, än som den pinsamma intimitet som Sara Villius bygger upp mellan romanjaget och läsaren” ”Det finns många oavslutade ansatser i Madonna att gnugga sin förväntan mot utan att bli riktigt tillfredsställd, men just där i friktionen finns också dess särart.”

”Villius har en förmåga att ladda de mest vardagliga fraser fulla med mening, med så många bibetydelser. Språket är sparsmakat, naket, men sylvasst och kallt när hon avslöjar stelnade metaforer och klyschor. Det här helt enkelt en njutning att läsa.”

”Sara Villius håller ihop historien berömvärt. Hennes språk är sig likt. Korta meningar. Detaljerade iakttagelser som aldrig blir långrandiga. Varje ord betyder något i romanbygget. Och romanjaget är befriande komplext, inte självklart älskansvärt. Men hennes drivkraft griper tag i läsaren. Hon fogar sig inte.”

Hon är den modrande, älskande, skapande kvinnan - fångad i förväntningarnas rävsax och samtidigt stark och skoningslös i sitt begär och raseri.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.