Morgonstjärnan

”...framför allt är Morgonstjärnan en mångbottnad berättelse komponerad av en djävulskt skickligt berättare. Och ja, jag är bergtagen.”

Morgonstjärnan är en generös bok, fin att vara i, bli underhållen och skrämd av.”

”Så vilka är vi när vi fångas i en ny iskall stjärnas ljus, vad har vi att bevara och försvara?”

Morgonstjärnan leker med flera genrer, skrämmande och underhållande och ändå igenkännligt knausgårdskt i tonträff och fokus.”

”Karl Ove Knausgårds nya roman är ett storverk.”

”…oavbrutet fascinerande och läsvärt, och den som tidigare fångats av Knausgårds säregna prosa går vare sig tomhänt eller besviken från denna roman.”

“En inträngande och intelligent studie i livets och dödens mysterier. Här finns en enorm vitalitet som uttrycks med ett mycket rikt och konkret språk, men här finns också en drivenhet att gräva djupt i människornas allra mörkaste bottnar.”

Morgonstjärnan är en verkligt stor roman full med inre trovärdighet. Jag är totalsåld på den.”

”Hans nuvarande liv i London verkar ha givit honom inspiration att återvända till romangenren, i vilken han inledde sin författarbana för drygt tjugo år sedan. Denna gång med en spektakulärt gränsöverskridande, både filosofiskt djuplodande och tvseriemässig, berättelse. Självförtroendet och drivet hos författaren är imponerande. Från vardagslivets blöjbyten och relationsproblematik rör vi oss mot de stora livsfrågorna, mot liv och död, vetenskap och religion. I fonden rasar klimatkrisen.”

”Karl Ove Knausgård fångar på ett bländande sätt existentiella frågor, han skriver ur egna erfarenheter, som gör hans berättelse så närvarande och trovärdig.”

Morgonstjärnan är svindlande läsning ... den här gången adderar han en god portion mörker. Varje gång en ny person tar till orda börjar deras berättelse i det igenkännbara - må det vara ett äktenskap i upplösning eller i en arbetsdags seghet. Men - plötsligt går det en isande vind genom läsningen, obehaget kryper på och utan att jag vet hur det går till har jag högre puls och måste tända en lampa.”

BTJ

”En spännande, ibland skrämmande, engagerande och fantasieggande men också försonande roman om vår tid, och de framtidsvisioner vi alla umgås med. Betyg 5”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.