Singulariteten

”Att läsa är som att dricka direkt ur en tårflod. Balsam Karams nya roman är ohyggligt stark.”

”...när jag lägger den ifrån mig har jag svårt att ta in att den bara var drygt 200 sidor lång. Singulariteten är en roman som tycks skapad ur mörk materia, svårgreppbar, svindlande och med enorm språklig och narrativ densitet.”

”En grym verklighet, som Karam skildrar med en sådan svärta och intensitet att jag nästan får andnöd. Det är makalöst bra.”

”...här finns många stycken som är oerhört vackra, och prosan kryper sig närmare läsaren i bokens sista delar. Förlust, flykt och moderskap bildar en hård kärna. Singulariteten må kännas fragmentariserad ibland, men den är aldrig någonsin ofokuserad.”

”Det är ett säreget språk – jag kan inte komma på någon annan i svensk samtidslitteratur som skriver som Karam – med en påfallande skönhet.” ”Om det är händelsehorisonten eller cornichen som markerar gräns spelar ingen roll, Karam skriver lika obevekligt och intagande om allt det oerhörda som finns bortom den.”

”Är Balsam Karam ett av Sveriges mest begåvade, originella och relevanta författarstjärnskott? Jag tror det. Jag hoppas att hon aldrig slutar skriva.”

”Karams berättelsekonst är enkel och oneurotisk, likt en allseende Gud som förstår allt och förlåter allt. I en tid där hatets och rädslans vågor reser sig högre än någonsin är hennes sonande språk ett sant balsam för själen.”

”Det vore bara vara fånigt att säga att Singulariteten berör. I så fall att den sticker hårt. Motståndet pulserar både i och under texten. En okuvlig vägran att acceptera orättvisor. Singulariteten är elegant – och explosiv – prosa.”

Singulariteten är hypnotisk och smärtsam läsning. Balsam Karam förtöjer det rytmiska och vackert gnistrande språket i en skitig, konkret värld och hamrar fram såren så att de känns.”

”Starkast är ändå beskrivningen av mödrarnas sorg, den är verkligen som ett svart hål i vilken kvinnorna försvinner in i. Den ena återkommer aldrig utan är - bortanför händelsehorisonten. Sorgen däremot är evig, och finns i den punkt där tid och rum upphävs.”

”Såväl den språkliga medvetenheten som de djärva stilgreppen och erfarenhe­terna som texten rymmer, vittnar om att Balsam Karam är en författare att räkna med framöver.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.