Om snö och guld

”Edelfeldt är så vansinnigt skicklig ... Lätt och elegant rinner språket fram som om det aldrig gjort annat, och det har det ju inte heller - Edelfeldt debuterade 1977, 21 år gammal ... Det är som en riddarroman, eller som en poplåt. Av en lysande låtskrivare.”

”Det är skickligt berättat om hur gemenskap blir svårt för den som inte erkänts som individ: kvävande, elegant och med det finstilta löje som Edelfeldt återkommande vågar använda för att understryka tragedin.”

”Vittnesmål med kulspets som gör djupa spår i läsaren.”

”Varsamt ger hon form åt Mirandas inre, det är hennes känslokast och varseblivning som håller romanen samman. Och där är den tät, laddad, liksom utlämnad åt författarens intelligenta prosa, som avtäcker djupa mänskliga skikt utan att göra något större väsen av sig. Det imponerar. Porträttet av Miranda – först som skör, ensam och sjuklig, sedan som stark, kanske fri – är fullödigt, nästan komplett.”

BTJ

”Om snö och guld är en ytterst välskriven, nyanserad och insiktsfull beskrivning av en ung människa som tidvis lider av psykisk ohälsa, men som på samma gång är en rikt skapande gestalt full av liv och kraft mitt i sin sårbarhet. Det är vackert och skrämmande på en och samma gång.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.