En ensam plats

”För lika mycket som En ensam plats är en bok om död och förlust är det en handbok i konsten att odla sin trädgård, i jord och själ. Att låta skavankerna och ärren bli en del av växandet.”

”Det här är en skildring som jag redan nu vet att jag kommer bära med mig resten av livet. Det är så fylld at levande scener, nyansrika känslor och tankeväckande reflektioner, allt skrivet med en otrolig nerv och närvaro. /.../ en oändligt rik bok som täcker så många aspekter av livet. /.../ Kristina Sandberg har en sådan formidabel gestaltningsförmåga.”

”Sandbergs text är inte minst en kamp för att återerövra orden som sjukdomen tagit ifrån henne, lusten till orden, språkglädjen. Hon lyckas med sitt uppsåt. Dödens väntrum är förvisso en ensam plats, men litteraturen är det inte. En riktigt bra bok har alltid rum för flera, och det har Kristina Sandbergs En ensam plats.”

”Hon är så konkret och lyckas få berättelsen att komma riktigt nära genom de väl valda detaljerna.”

”...de knappt 400 sidorna har alla signum som god litteratur bär: språket är otvunget men konstnärligt, hantverket oklanderligt, och författarens observationsförmåga på hög reporternivå.”

”Och hon skriver så fint. Maj kommer tillbaka till mig: alla hushållsritualer och blankandet av diskbänken. I sin prosa kommer hos oss så nära, både genom de vardagliga detaljerna och sitt mod.”

”Den avklädda texten griper tag i mig från början och sedan släpper den aldrig taget, vilket är mycket skickligt gjort. /.../ Sandberg är en mycket ärlig och konsekvent författare och det finns en lätthet i hennes sätt att skriva, som på något sätt balanserar tyngden i det skildrade.”

BTJ

En ensam plats är en stark skildring av en livskris som riskerar att slå sönder hela tillvaron. Den berör mig djupt och jag önskar framför allt att alla som själva är eller har varit i en liknande situation och deras närstående ska läsa den.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.