Vargarna från evighetens skog

”Det är en mästerlig roman, en av hans bästa.”

”Jag älskar det. Det finns ett sådant ömsinne i denna berättelse från landsorten och den mellanstora staden på 1980-talet, kanske till och med en etik: dessa människor fanns – se dem … Allt är så intensivt närvarande i texten att det är halvt obegripligt att inget annat finns än bokstäver i viss ordning. En påminnelse om att konst är trolleri.”

”Karl Ove Knausgårds nya roman är litterär magi … I Vargarna från evighetens skog står han på höjden av sin förmåga.”

”Det är både märkvärdigt, spretigt och modigt alltihop. Jag älskar det. Ett tag var jag alltså nästan bortkollrad där i evighetens skog, men efteråt finns ändå bara stark längtan efter del tre.”

”Ingen människa står ensam i denna skog, varje individs liv formas av förhållanden till andra människor. Det börjar som en bildningsroman och utvecklar sig efterhand till en kärleks- och idéroman om genetiskt arv och valfrändskap, om syskon och syskonsjälar, om det tidsbundna och det eviga och oföränderliga i tillvaron.”

”Jag tror att Karl Ove Knausgård bestämt sig för att spränga alla gränser för vad en roman kan vara – inte bara till omfånget utan också till innehållet. Vad romansviten ”Morgonstjärnan” betyder är så här 1444 sidor in i projektet för tidigt att säga – men att den kommer att få stor betydelse är det ingen tvekan om.”

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.