Vad vore livet utan stress?

- om nödvändig och onödig stress och dess konsekvenser

av Tomas Danielsson

I Vad vore livet utan stress? ger "stressdoktorn" Tomas Danielsson sina bästa råd från sin långa erfarenhet av att behandla och förebygga stress hos allt från koncernledningar till kvinnor i offentlig sektor. Han reder ut begrepp och myter och pekar på sätt att hantera stressen som finns runt oss alla. Boken ger ett delvis nytt perspektiv på dagens debatt kring stress i arbetslivet samtidigt som den pekar på möjliga vägar framåt. Fakta och åskådliggörande exempel kombineras med goda och beprövade råd. Vad är det egentligen som skapar stress? I vilka situationer uppkommer den? Är stress alltid destruktiv? Hur påverkas man av stress? Kan man undvika onödig stress? Vad kan man begära av sig själv för att minska stressen? Vad kan man begära av sin omgivning, t ex sin arbetsgivare? Dessa intressanta frågor är bara några av alla dem som ställs och besvaras i boken. Tomas Danielsson, eller "stressdoktorn från Örebro" som han kallats otaliga gånger i media, är egentligen beteendevetare, verksam som rådgivare och folkbildare i stressfrågor. Till sin hjälp med texten har han haft den drivne journalisten, från bl a Rapport där de träffades, Mattias Andersson.

Dela med andra

  • Blogga omBlogga om

Fler titlar