Litteraturens historia i Sverige

- Femte upplagan

av Ingemar Algulin, Bernt Olsson, Anna Williams, Åsa Arping, Annika Olsson, Boel Westin, Annelie Bränström Öhman

Titeln har från den 4 juni 2013 tagits över av Studentlitteratur. Du finner mer information på Studentlitteraturs webbplats >> Litteraturens historia i Sverige är en välskriven och inspirerande handbok med litteraturen i centrum. Inom dess pärmar ryms grundläggande fakta och övergripande perspektiv om texter och författare, från Rökstenen och fram till våra dagar.

Den nya upplagan erbjuder en uppdaterad och samtida litteraturhistoria. Man kan nu läsa om den nya arbetarlitteraturen, chic lit och den svenska deckarboomen, och litterära ikoner som Heliga Birgitta, Selma Lagerlöf och August Strindberg har fått sällskap av samtida författare som Jonas Hassen Khemiri, Henning Mankell och Sara Stridsberg.

Bokens karaktär som pedagogiskt översiktsverk har gjort den till en av grundböckerna i litteraturvetenskap på landets universitet och högskolor.

Den nya upplagan är mer tilltalande än någonsin, med nytt bildmaterial, ny layout och fyrfärgstryck. Detta bidrar till att i än högre grad göra Litteraturens historia i Sverige till en bok för alla som vill orientera sig i den svenska litteraturhistorien.

Dela med andra

  • Blogga omBlogga om

Fler titlar