Tydliga texter

- Snabba skrivtips och språkråd

av Jenny Forsberg

Titeln har från den 4 juni 2013 tagits över av Studentlitteratur. Du finner mer information på Studentlitteraturs webbplats >> Tydliga texter är en bok för den som på kort tid vill lära sig att skriva bättre.

Boken innehåller en mängd användbara och effektiva råd om text och språk, och passar särskilt bra för den som vill ha praktiska kunskaper att använda omedelbart. Tydliga texter är ingen lärobok, snarare en lathund. Den går utmärkt att läsa från pärm till pärm men fungerar även som en uppslagsbok för den som har ett specifikt problem. I boken får man hjälp med att övervinna de hinder som man oftast stöter på när man ska skriva en text. Det handlar om allt från hur man bygger upp sin text för att den ska fungera till hur man undviker irriterande språkfel. Med sina konkreta exempel och övningar är Tydliga texter idealisk för den som är intresserad av språk men inte har tid att plöja tjocka akademiska luntor. Den som skriver brukstexter i sitt arbete, till exempel webbtext, rapporter eller e-post, har stor nytta av bokens praktiska upplägg.

Jenny Forsberg är språkkonsult i svenska och driver firman Klartext. Hon skapar tydliga och begripliga texter, till exempel genom att skriva texter från grunden, coacha skribenter eller ta fram skrivhandledningar. Tydliga texter bygger på Jennys erfarenheter av att hjälpa företag och myndigheter att ta fram just tydliga texter.

Dela med andra

  • Blogga omBlogga om

Bloggat om boken

Fler titlar