Godnatt finaste

av Dorothy Koomson

Som alltid i sina böcker har Koomson ett starkt berörande tema - denna gång tar hon sig an surrogatföräldraskap och alla de komplikationer som det kan föra med sig för de inblandade. Men hennes berättelse innehåller också mycket kärlek och värme.

För åtta år sedan gick Nova med på att föda ett barn åt sina vänner Mal och Stephanie. Halvvägs genom graviditeten ändrade sig paret och lämnade Nova i sticket: gravid, rädd och ensam.

För åtta år sedan var Stephanie överlycklig vid tanke på att bli mamma - ända tills hon fann en lapp från Mal till Nova med texten: "Godnatt, finaste". Livrädd att förlora sin man till hans närmaste vän bad Stephanie honom att kapa alla band till Nova och hennes ofödda barn.

Nu väntar Nova oroligt på att hennes son, Leo, ska vakna upp ur sitt komatillstånd, medan den barnlösa Stephanie desperat försöker rädda sitt havererade äktenskap. Även om de lever var sitt liv, skilda åt, har de två kvinnorna hemligheter som binder dem samman för evigt.

Godnatt, finaste är en berättelse om kärlek, vänskap och svek. Och om att börja om - en starkt berörande bok med både svärta och ljus, som alla Koomsons böcker. Och liksom de tidigare böckerna har även denna ett tema: denna gång handlar det om surrogatföräldraskap. Koomson berättar själv på sin hemsida att hon visste väldigt lite om dynamiken kring denna typ av mänskliga relationer och ville utforska det ur olika aspekter:

"Jag ville skriva om surrogatföräldraskapet och den laddning det måste skapa mellan de blivande föräldrarna och vad som händer om de ångrar sig och lämnar surrogatmamman med barnet, något som det talas väldigt lite om. Det var en ny erfarenhet att försöka förstå hur de som väljer surrogatlösningen tänker och känner och jag brottades själv med frågan om jag skulle kunna göra samma sak för någon jag älskar - jag är osäker på vad svaret är än i dag ..."

Dela med andra

  • Tipsa en vänTipsa en vän
  • Blogga omBlogga om

Fler titlar