Den stumma flickan

av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt

Bokserie: Sebastian Bergman (del 4)
En familj hittas mördad i sitt hem och Sebastian Bergman och Riksmord kallas in. Det är en komplicerad mordutredning och trycket ökar då den ende misstänkte hittas mördad, skjuten med samma vapen som familjen.

Det finns ett vittne till mordet på familjen. Den tioåriga Nicole har varit på besök hos sina kusiner, och hennes fotspår försvinner in i den stora skogen bakom huset. Nu gäller det att hitta henne innan mördaren får reda på hennes existens.

Nicole återfinns men är så traumatiserad att hon inte längre pratar. Det enda hon gör är att rita. Teckningarna talar sitt tydliga språk. Hon har sett mördaren.

För Sebastian blir den stumma Nicole en stor utmaning. Hon påminner om hans egen dotter som han förlorade i tsunamin, och han blir besatt av att försöka läka hennes inre. Samtidigt har mördaren fått vittring på var hon befinner sig.

I Den stumma flickan, den fjärde boken om Sebastian Bergman, visar HjorthRosenfeldt återigen sin fantastiska förmåga att skapa intriger med både psykologiskt djup och hög spänning.

Dela med andra

  • Tipsa en vänTipsa en vän
  • Blogga omBlogga om

Bloggat om boken

Extra energieffekt

25 juli 2015 från Femfemman

Den stumma flickan

22 februari 2015 från enligt O

Den stumma flickan

4 februari 2015 från Midnatts ord

Den stumma flickan

13 januari 2015 från Tofflan - en tragisk komedi

Den stumma flickan

13 januari 2015 från Tofflan - en tragisk komedi

Boklängtan del 1

8 augusti 2014 från Midnatts tankar

Fler titlar