Fotograf: Björn Lindberg

Press images

Aktuell med: GRILLA som proffsen! Hemsida: www.borssen.com

Mästerkocken och författaren Jonas Borssén brinner för grillat. Han har skrivit två kultförklarade böcker om grillat och barbecue, Eat the Meat och Killen vid grillen

Hans kryddiga kunskaper och högst personliga matlagningsstil har gjort honom till en mycket populär föreläsare, skribent och pedagog samt recept- och produktutvecklare. Bland specialiteterna ryms chilepeppar, kryddors goda hälsoeffekter, grillning och barbecue, cajun- och creoleköken, dryck- och matkombinationer med mera. Jonas är ordförande i Svenska Chilepepparföreningen.

Jonas har belönats av Gastronomiska Akademien för nyskapande verksamhet som kreatör och författare. Av Måltidsakademien i Grythyttan har han fått utmärkelsen bästa kokbok i kategorin köksträdgårdslitteratur (Het Trädgård 2001) och kategorin vardagsmatlagning (Allt i ett 2005).

I Frankrike har Jonas dessutom tilldelats utmärkelsen Confrérie du Piment d'Espelette, för sitt arbete med chilepeppar. Som ende svensk har han deltagit och diplomerats i den prestigefyllda "Chef Training Program" vid John Folse Culinary Institute, Nicholls State University, i Louisiana, USA.

Läs mer Dölj
79 kr Bok - Danskt band
Utgiven: april 2014
156 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2006

SENASTE RECENSIONERNA

Eat the meat
Pressröster om Eat the meat "Han har onekligen förmågan att vara både pedagogisk och underhållande. /.../Det känns som om Eat the meat kommer att bli flitigt använd framöver."Nerikes Allehanda"Nu kommer han med sin nya kokbok, Eat the meat - en riktig köttbibel. För den består inte bara av spännande recept utan massor av fakta om uppfödning, styckdetaljer och bra praktiska råd kring matlagning."Allas "Eat the meat av Jonas Borssén (Prisma) är en mycket ambitiös bok om kött. Här ger han sig på kött och förutom bra recept så ger boken en noggrann genomgång av olika sorters kött och styckningsdetaljer. /.../ Inte minst genomgången av bra inköpsställen som olika gårdsbutiker är ett stort plus."Skånska Dagbladet 
Eat the heat
Pressröster om Eat the heat ”... en hyllning till all världens chile. Här finns bra recept på salsa, barbecuesåser, chutney, grytor och andra varmrätter men också söta och heta efterrätter. Jag älskar sådana här böcker som berättar något om maten, lite bakgrund, några anekdoter, många tips. Mat har alltid en historia och ett sammanhang.” Expressen ”Het bok om ettrig krydda. I Jonas Borsséns bok Eat the heat – kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar, får man inblick i en på våra breddgrader ny värld av smaker, färger och konsistener.” Dagens Nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.