Fotograf: Anna-Lena Ahlström

Aktuell med: Kärleksdans i obalans Hemsida: www.thriller.se

Anna Jansson föddes 1958 i Visby, där hon också växte upp. 1979 flyttade hon till Örebro för att utbilda sig till sjuksköterska. Där blev hon kvar och var i många år verksam inom sjukvården. Vid sidan om sitt författarskap föreläser Anna Jansson i etikfrågor runt om i landet.

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern – detektiv låter Anna Jansson Maria Werns son få en egen barnboksserie på Rabén & Sjögren.

Ödesgudinnan på Salong d Amour som utkom 2014 var ett nytt spår i hennes författarskap. Hon skapade en ny varmhjärtad karaktär i hårfrisörskan Angelika, som agerar äktenskapsmäklerska i Visby på sin salong. Nu följer hon upp med Svärmödrar utan gränser, den andra boken om Angelika.

Det du inte vet
"Ett verkligt stycke Sverige i form av en deckare, och bland det bästa Jansson har skrivit." [...] "Polisroman, kriminalgåta, samhällsskildring och det som nu kallas "domestic noir". Allt detta har Anna Jansson lyckats förena i Det du inte vet."
Femina
Svärmödrar utan gränser
"Årets bästa deckare är en feel-good roman!" [...] "Svärmödrar utan gränser" är en utmärkt relationsbok, med massor av spänning och med en rejäl knorr på slutet. En överraskande twist, värdig vilken deckare som helst! Ja, "Svärmödrar utan gränser" är verkligen lika spännande som en deckare, men så är den ju också skriven av deckarmästarinnan Anna Jansson. Och hon är så duktig att hon inte behöver begå mord för att hålla intresset uppe! I "Svärmödrar utan gränser" bjuder hon dessutom på en mycket rolig parodi på en deckarförfattare!"  
Tidningen Kulturen
Svärmödrar utan gränser
"Den första boken var gudomlig men den här är för tusan GUDOMLIGAST!"
Försvinner och stannar kvar
Svärmödrar utan gränser
"Men nu har Anna Jansson hittat formen, till min förtjusning, och berättar om alla sorters relationer så att det både blir spännande, roligt och tankeväckande." /Lotta Olsson, DN

NYHETER

Rösta i Stora Ljudbokspriset 2016!

Nu är det dags att rösta på dina favoriter i Stora Ljudbokspriset 2016. Sista dag att rösta är 11 december.

Maria Wern tillbaka i rutan

Deckarsuccén om kriminalinspektör Maria Wern med Eva Röse i huvudrollen får snart en fortsättning i TV4.

Foto: Rebecca Moén, Filmregion Stockholm-Mälardalen
Photo

Stora framgångar för Maria Wern

"Jag hittade på henne vid mitt köksbord – ur ingenting, och nu existerar hon i 25 länder", säger Anna Jansson som år 2000 debuterade med Stum sitter guden. Sedan dess har hennes kriminalromaner om Maria Wern sålt i stora upplagor.

189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2017
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2017

UTGIVNING

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.