Susanne Jonsson är kock, konditor och matkreatör. Hon är född och uppvuxen i Gällivare men nu bosatt i Umeå. Hon innehar en filosofie magisterexamen i Gastronomi från Umeå Universitet och Higher Certificate från Wine & Spirit Education Trust i London.
Hon har bland annat arbetat hos den 3-stjärnige krögaren Georges Blanc i Vonnas, Frankrike och gäststuderat vid Academie Paul Bocuse i Lyon.
Sedan 2004 driver Susanne företaget Foodie Sweden AB där hon utvecklar matkoncept och recept, jobbar med matstyling och som frilanskock/inspiratör med både svenska och internationella kunder.
Matglädje, nyfikenhet och en ständigt pågående utveckling kännetecknar både Susanne och Foodie AB. Nya idéer och inspiration finner hon genom resor och möten med människor världen över. Likaså njuter hon av dagar i skogen med jakt och fiske. Hon har tidigare utgivit succéböckerna Älg, tillsammans med Anna Reidemar och Staffan Ling, Viltsmak samt Västerbottensost.
Susanne Jonsson utsågs till Sparbanksstiftelsens matstipendiat 2008 för att hon är "en av våra främsta ambassadörer för norra Sverige och våra norrländska råvaror."
Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår
Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.