Fotograf: Andreas Nilsson

Press images

Aktuell med: Susanne Jonssons bästa Hemsida: www.foodie.se/

Susanne Jonsson är kock, konditor och matkreatör. Hon är född och uppvuxen i Gällivare men nu bosatt i Umeå. Hon innehar en filosofie magisterexamen i Gastronomi från Umeå Universitet och Higher Certificate från Wine & Spirit Education Trust i London.

Hon har bland annat arbetat hos den 3-stjärnige krögaren Georges Blanc i Vonnas, Frankrike och gäststuderat vid Academie Paul Bocuse i Lyon.
Sedan 2004 driver Susanne företaget Foodie Sweden AB där hon utvecklar matkoncept och recept, jobbar med matstyling och som frilanskock/inspiratör med både svenska och internationella kunder.

Matglädje, nyfikenhet och en ständigt pågående utveckling kännetecknar både Susanne och Foodie AB. Nya idéer och inspiration finner hon genom resor och möten med människor världen över. Likaså njuter hon av dagar i skogen med jakt och fiske. Hon har tidigare utgivit succéböckerna Älg, tillsammans med Anna Reidemar och Staffan Ling, Viltsmak samt Västerbottensost.

Susanne Jonsson utsågs till Sparbanksstiftelsens matstipendiat 2008 för att hon är "en av våra främsta ambassadörer för norra Sverige och våra norrländska råvaror."

 

Läs mer Dölj

SENASTE RECENSIONERNA

Susanne Jonssons bästa
"Receptsamling utan krusiduller och går rakt på sak"
produktnyhet.se
Susanne Jonssons bästa
"Inspiration till festmiddagen" Allas
Susanne Jonsson lagar mat i go'kväll
"Med ett personligt tilltal" Året Runt "En rad frestande och görbara recept indelade efter årstiderna blir detta en trevlig hjälp i köket."Året Runt
Västerbottensost
Pressröster om Västerbottensost "I rikt illustrerade bok kan man läsa dess historia. Man lockas av vackra och förföriska bilder, man får trevliga matlagnings- och dryckestips. Man lär sig på vilket sätt man bäst serverar osten för att den skall komma till sin rätt, liksom att säsongens bästa råvaror alltid kan kombineras med Västerbottensosten för bästa resultat."Västerbottens-Kuriren"Med en så gyllene bas går det nästan inte att misslyckas - och Susanne Jonsson lyckas således leverera otaliga frestande recept med Norrlands guld som gemensam nämnare."ELLE mat & vin"Vem vill inte smaka 'Citronkyckling med västerbottenskamut', 'Västerbottensostcheesecake med vinbärstopping' eller 'Ostpuffar med jalapeno'? Läs och laga!"LagaLätt

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.