Fotograf: Stefan Kvant

Press images

Aktuell med: Vår trädgårdsbok

Christel Kvant är författare, journalist och fotograf med inriktning på trädgård. Hon har tidigare arbetat som redaktör för inredning och trädgård på tidningen Femina, men är numera frilans och arbetar med böcker, reportage och trädgårdsdesign.

Hon har också gjort flera utställningar på trädgårdstemat, bland annat på Hedens Lustgård i Göteborg 2001, Compact Trädgård på Fredriksdal 2003 Krukans Vänner på Sofiero 2009 och Trädets tid på Fredriksdal 2011.

Tillsammans med Heidi Palmgren gav hon 1999 ut Trädgårdens rum. Boken blev en klassiker med sina nyskapande tankar om hur man bygger trädgården med väggar, golv och tak.

2005 kom det nya svenska standardverket för trädgården, Vår trädgårdsbok, som hon skrivit tillsammans med Inger Palmstierna. Det har sedan uppdaterats med ett flertal reviderade utgåvor, där den senaste i raden utkommer 2022. Christel ansvarar i Vår trädgårdsbok för bokens delar om trädgårdsrummet samt ett helt nyskrivet avsnitt i senaste utgåvan om hur vi bäst värnar den biologiska mångfalden. I boken medverkar dessutom en rad andra experter med text och bild.

Christel Kvant nominerades till Augustpriset 2011 för sin bok Trädets tid.

Läs mer Dölj
229 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016
Vår Trädgårdsbok
"Trädgårdsbibeln nummer ett, ett måste i bokhyllan och ett uppslagsverk av rang." /Kristianstadsbladet
Trädets tid
"Fängslande och vacker om träd" "En läsupplevelse inte bara för den naturintresserade." Roger Bengtsson, Dagen
Trädets tid
"En underbar bok" Elle Interiör "Handlar om träd och deras betydelse för allt liv på jorden. Historia, kunskap, mytologi och samtidigt ett debattinlägg som väcker till eftertanke. Läs den!Och dessutom, en estetisk helhetsupplevelse i text, bild och grafisk form."Svante Öquist
Trädets tid
"Kvant har skrivit en mycket läsvärd väckarklocka"
www.svd.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.