Fotograf: Mikael T Zielinski

Press images

Aktuell med: Tankar om mode
Lotta Lewenhaupt har arbetat som modejournalist, stylist och redaktör på svenska modetidningar sedan slutet av 60-talet. Hon var populärt modeorakel med spalten "Det allra senaste" på Damernas Värld under åren 1970-1990. Sedan 1992 är hon redaktionschef på Elle Interiör.
Lotta Lewenhaupt undervisar också om 1900-talsmode på Beckmans skola i Stockholm sedan mitten av 70-talet. Hon har utkommit på annat förlag med boken Tidens under. Behåns historia, samt är granskare och medförfattare till texterna om mode i Bra Böckers Lexikon 2000.På Prisma utkom hon med Modeboken. 1900-2000 2001, och med essäsamlingen Tankar om mode 2004. Lotta Lewenhaupt mottog tidningen ELLE:s hederpris 2003, ELLEN med motiveringen: "Med stora kunskaper inom både det internationella och svenska modet har hon under tre decennier generöst delat med sig av sitt vetande både som författare, modejournalist och lärare. Hon är ansiktet - och pennan - bakom ordet modepassion."
Läs mer Dölj

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.