Fotograf: Peter Knutson

Press images

Aktuell med: Trotsboken Hemsida: www.malinalfven.se/

Malin Alfvén är legitimerad psykolog. Hon arbetade i många år som psykolog inom mödra- och barnhälsovården, men driver idag en privat mottagning för barn och föräldrar i Stockholm.

Malin Alfvén är en flitigt anlitad föredragshållare och expert i radio och tv. Hon svarar hon på läsarfrågor i Vi Föräldrar och Leva samt lyssnarfrågor i Sveriges Radio Knattetimmen. Hon sommarpratade 2006.
Själv kallar sig Malin Alfvén för barn- och föräldrapsykolog eftersom så mycket av hennes arbete går ut på att stötta föräldrarna.

Malin Alfvén har skrivit Kejsarsnittsboken tillsammans med Elisabeth Henning och Viveca Holmertz och Trotsboken, Skilsmässan - Om barn och föräldrar, Oron som gör oss till bättre föräldrar, Barnbarnsboken samt Tagga ner! tillsammans med Kristina Hofsten. I Fråga Malin som utkom 2006 använde hon sin mångåriga erfarenhet för att lösa familjens vardagsproblem.

Malin Alfvén tilldelades i oktober 2011 Stora Psykologpriset. Priset på
100 000 kr delas årligen ut av Pearson Assessment för att uppmärksamma psykologer, som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet och utveckla mänskliga resurser.

Juryns motivering till vinnaren löd:

”Malin Alfvén har, som den nominerande föräldern uttryckte sig, varit ”ett ljus i mörkret”, både i samtal med egna patienter och för allmänheten via rådgivning i böcker, tidningar, radio och TV. Genom att hjälpa både barn och vuxna att förstå att man inte måste vara perfekt för att vara en god förälder har hon under sina trettio år som verksam psykolog vågat utmana vårt samhälles attityder till föräldrarollen.”

 

  

Läs mer Dölj

SENASTE RECENSIONERNA

Trotsboken
"Väldigt skön att få en ok-stämpel på att man får bli arg och trött"
josjos.se
Tagga ner!
"En av de bästa böckerna jag har läst i det här ämnet" /Magnus Utvik "Ett underbart sätt att se på föräldraskapet" "Allt mitt dåliga samvete var "poff" borta när jag läst den här boken". "Befriande!" "Jag ger den en fyra"  
svtplay.se
Tagga ner!
"en bok som får föräldrasjälvförtroendet att växa" /Gästriklands Tidning "Tagga ner är en bok som får föräldrasjälvförtroendet att växa och framför allt får man känslan av att duga som man är."
Tagga ner!
Se ett klipp med Malin Alfvén i TV4 Nyhetsmorgon Föräldrapsykologen Malin Alfvén berättar om sin bok Tagga ner!
www.tv4play.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.