Aktuell med: Det vita gardet

Michail Afanasievitj Bulgakov, född 15 maj 1891 i Kiev i Ukraina, död 10 mars 1940 i Moskva, utbildade sig till läkare men arbetade största delen av sitt liv som författare i Moskva. Han fattade snart tycke för författare som Gogol, Pusjkin, Dostojevskij och Charles Dickens.

Hans noveller, romaner och pjäser bygger på en viss (mar)drömskänsla och spelar mycket på problematiken i Rysslands byråkrati. En återkommande figur i hans verk är Djävulen, som uppenbarar sig i diverse olika skepnader. För samtiden var han mest känd som dramatiker, men eftervärlden minns honom framför allt som upphovsman till romanen Mästaren och Margarita. Den publicerades först 1966, efter hans död, och väckte stor uppmärksamhet.

Läs mer Dölj
65 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2015
262 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2010

SENASTE RECENSIONERNA

Mästaren och Margarita
"Den här boken ÄGER. Var så god och läs!"
ofbooksandbirds.blogspot.com
Mästaren och Margarita
"obetalbart rolig läsning, vass och djärv" /Marie Petersson "Bulgakovs roman, som nu kommer i nyutgåva, är obetalbart rolig läsning, vass och djärv. Det är nästan omöjligt att fatta att en historia som känns så dagsaktuell har mer än fyrtio år på nacken. /.../Betyg:5"Marie Petersson, Icakuriren
Mästaren och Margarita
"Läs den!" /Kick Off "Har du läst den men för många år sedan? Läs om den! Har du inte läst den? Läs den! /.../ bjuder läsarna på en härlig fantasi blandad med satir av högsta klass och den är även rolig som få andra böcker."
Mästaren och Margarita
"en så himla bra bok" "Om jag säger att jag velat läsa Mästaren och Margerita av Michail Bulgakov (1891-1940) i över tjugo år så överdriver jag inte. Först nu är den läst. Och jag är så glad, så glad. Inte för att den är överstökad utan för att Mästaren och Margerita är en så himla bra bok. Det är så med vissa böcker, man kommer liksom aldrig till skott, man skjuter hela tiden upp läsningen till ett senare tillfälle tills vipps! och massor av år har gått. Ett lika oförklarligt som vanligt fenomen."
www.bokmania.net

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.