Aktuell med: Resa till nattens ände

Louis-Ferdinand Céline (1894-1961) växte upp under fattiga förhållanden utanför Paris. Han blev krigshjälte under första världskriget och utbildade sig sedan till läkare.

Hans debut, romanen Resa till nattens ände, gjorde honom genast till en litterär gigant. Som författare var han hela tiden kontroversiell, vilket tragiskt nog kom att ställas på sin spets när han i slutet av 1930-talet anklagades för antisemitism. Efter att ha flytt till Danmark, fängslats och tagit avstånd från sin tidigare hållning återvände han i början av 1950-talet till Frankrike. Som författare har han med sin språkliga briljans utövat stor påverkan på författare som Samuel Beckett, Jean-Paul Sartre och Charles Bukowski.

Läs mer Dölj

SENASTE RECENSIONERNA

Resa till nattens ände
"Längst in i nattens mörker"
www.nt.se
Resa till nattens ände
"Tomas Lidbeck placerar den jämte klassiska verk av Kafka och Proust" "Célines roman är en rasande uppgörelse med en förljugen värld och tar sitt avstamp på tröskeln till den nya tiden, vid det första världskrigets utbrott. Bokens antihjälte låter sig ryckas med på en munter marsch som slutar i Flanderns tröstlösa lera där han med egna ögon kan beskåda den blodiga slakten, här skildrad som en svart fars." 
www.ystadsallehanda.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.