Fotograf: Heike Bogenberger

Aktuell med: Nelly B:s hjärta Hemsida: www.arisfioretos.com

Aris Fioretos, född 1960, debuterade 1991 med den prosalyriska Delandets bok. Sedan dess har han utgivit en rad romaner och essäer, samt även översatt bland andra Friedrich Hölderlin och Vladimir Nabokov till svenska.

Fioretos har erhållit många priser och utmärkelser, däribland De Nios Stora pris, tyska Jeanette Schocken-Preis och Sveriges Radios Romanpris två gånger. Senast erhöll han Svenska Akademiens essäpris. Såväl Den siste greken (2009) som Mary (2015) nominerades till Augustpriset.

Fioretos bor och arbetar i Berlin och Stockholm.

Läs mer Dölj
207 kr Bok - Flexband
Utgiven: april 2016
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2015
147 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: februari 2012
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: juni 2009
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2008
Vatten, gåshud
"Snabbfotad, rolig, alltid infallsrik" /Norrbottens-Kuriren
Vatten, gåshud
"... en underbart avsiktslös essäistik"
www.expressen.se
Vatten, gåshud
"En kärleksförklaring till romankonsten" "Fioretos stil är nästan spjuveraktigt vältajmad. Med drastiskt valda adjektiv, vitsigt invirade referenser, små kullerbyttor i språket som när de är som snyggast rullar synkront med de förda resonemangen.I nya boken når Fioretos ett läge där språkarbetet känns överensstämmande med den romanpoetik han resonerar kring: inklusiv men exakt, full av snygga ­effekter och med en övertygande tilltro till fiktionens kraft."Kristofer Folkhammar
www.aftonbladet.se
Vatten, gåshud
"Det var länge sedan jag kände att jag ville stanna kvar i en bok men med Aris Fioretos är det verkligen så. ”Vatten, gåshud” kunde ha varit dubbelt så lång."
www.sydsvenskan.se

NYHETER

Fem frågor till Aris Fioretos

Aris Fioretos debuterade 1991 med prosasamlingen Delandets bok. Sedan dess har han utgivit en rad romaner och essäer, översatt bland andra Friedrich Hölderlin och Vladimir Nabokov till svenska och belönats med bland andra Samfundet De Nios Stora pris, Kellgrenpriset från Svenska Akademien, samt Sveriges Radios Romanpris (Den siste greken, 2010 och Mary, 2016).

David Brandt

Agneta Pleijel, Aris Fioretos, Stina Stoor och Maja Hagerman nomineras till Augustpriset!

I den skönlitterära klassen nomineras: Agneta Pleijel: Spådomen. En flickas memoarer Juryns motivering: Att förflytta sig bakåt till knutarna i sitt tidiga liv är en grannlaga uppgift, inte minst om det ska göras offentligt. Agneta Pleijels sökande efter d...

Sju frågor till Aris Fioretos

Aris Fioretos nya roman, Mary, är en passionshistoria om en ung människas frihetslängtan, en berättelse om politiskt våld och kvinnors gemenskap.

David Brandt
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.