Fotograf: Hans Jonsson

Press images

Aktuell med: Flyktväg Hemsida: www.torbjornflygt.se

Torbjörn Flygt debuterade 1995 med Längsta ögonblicket, och utkom två år senare med Män vid kusten. Sitt definitiva genombrott fick han med Underdog, som belönades med Augustpriset 2001. 2004 utkom romanen Verkan och 2006 debuterade Torbjörn Flygt som dramatiker på Malmö Dramatiska Teater med pjäsen Karriär, en samtidssatir om arbetsmarknaden.

2008 utkom Himmel, en roman som, precis som Underdog, är ett tvärsnitt av vår tid lika mycket som den är en skarpsynt gestaltning av tre kärlekar i tre olika hörn av samhället. 2011 kom Outsider, en uppföljare till Underdog. Romanen Var man (2013) är en stram kortroman där han återigen visar sin känsla för det subtila spelet mellan människor.

Som en av de mest efterfrågade svenska författarna har Torbjörn Flygt gjort hundratals framträdanden med sin litterära stand up, där han framför texter ur sina böcker som monologer. Han framträder på Bokens dagar, bibliotek, teatrar, skolor, företag och föreningar över hela landet.
Vid sidan om sitt skönlitterära författarskap skriver Torbjörn Flygt artiklar, kritik och resereportage. Han gästar också skrivarskolor och talar om sitt författarskap och sitt skrivande och har själv gått utbildningen i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet.
Torbjörn Flygt är översatt till tyska, polska, danska, norska, finska och litauiska.

Torbjörn Flygts första barnbok, Fiskplåt och bajsdrakar, utkom 2009. Uppföljaren, Fruktolösa tokobertar, utkom 2011. År 2014 utgav han sommaräventyret Spår i sanden, som han skrivit tillsammans med sin dotter Nora.

Utmärkelser:

Augustpriset 2001
Din bok – vårt val 2001 (utdelas av Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningen  till årets bästa bok)

Besök även  www.torbjornflygt.se


 

Läs mer Dölj
89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2017
50 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2014
19 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2012
201 kr Bok - Häftad
Utgiven: maj 2011
201 kr Bok - Häftad
Utgiven: april 2010
201 kr Bok - Häftad
Utgiven: april 2010
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2008
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2008
Flyktväg
”Flygts nya roman omöjlig att lägga ifrån sig” Magnus Persson
Svenska Dagbladet
Flyktväg
”Komplexa skeenden gestaltas på ett lättläst och medryckande sätt samtidigt som de existentiella underströmmarna ibland bryter genom ytan och skvätter sitt skum över boksidorna.”
Göteborgs-Posten
Flyktväg
”Torbjörn Flygts nya roman är en tidlös och allmänmänsklig skildring av en fascistisk vardag.” Sven Olov Karlsson
Expressen
Flyktväg
”Det här är så fruktansvärt bra! Det var länge sedan jag blev så fullständigt uppslukad av en berättelse, så fullkomligt indragen mellan raderna. [...] Jag blir nämligen helt golvad av berättelsen om en familj som drabbas av krigets konsekvenser.” Annika
Borås Tidning

NYHETER

Vinn våra pocketnyheter!

Vinn den senaste månadens pocketutgivning – en lycklig vinnare har chans att få böcker av bland andra Margaret Atwood, Helena Thorfinn och Torbjörn Flygt.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.