Fotograf: Julia Lindemalm

Press images

Aktuell med: Scener från hovet

Mats Kolmisoppi, född 1976 och uppvuxen i både Norge och Sverige, är verksam som författare och litteraturkritiker. Han debuterade med den kritikerhyllade novellsamlingen Jag menar nu (2001), som nominerades till Borås Tidnings debutantpris. För sin andra bok, Ryttlarna (2005), tilldelades han Aftonbladets litteraturpris med motiveringen "Vi öppnade våra hjärtan och världen föll in". Hans senaste böcker, romanerna Bryssel (2008) och Undantagen (2012) bemöttes även de med lysande kritik.

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: februari 2021
Scener från hovet
”Kolmisoppis kungasaga är en litterär fullträff”
Scener från hovet
”Det är en roman som håller hjärnan i gång från första sidan och ganska många timmar efter avslutad läsning. ”
Scener från hovet
”Överdrifterna i romanen fungerar som ett förstoringsglas, Kolmisoppi avslöjar klassresans ideologiska praktik, men samtidigt förblir allt vid det gamla. Våldet är konstant och det kulturella kapital som tjänar som slagträ visar sig verkningslöst.”
Scener från hovet
”I den strängt bisarra men också ömhjärtade uppväxtskildringen utvinner Kolmisoppi absurdismens guld: att roa läsaren och samtidigt skaka om tron på rättvisa och på livets mening ... Jag tycker om den här tvådelade boken, som binds samman av den griniga humorn och gestaltningen av varats sociologiska förutsägbarhet.”

NYHETER

Hyllningar av Kolmisoppis senaste

Scener från hovet beskrivs av Svenska Dagbladets kritiker som ”en litterär fullträff”.

Foto: Julia Lindemalm
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.