Fotograf: Renato Tan

Press images

Aktuell med: Kortvingar Hemsida: personal.inet.fi/taide/anja.snellman

Anja Snellman (f d Kauranen, född 1954) är en av de mest kända, lästa och diskuterade författarna i dagens Finland. Alltsedan debuten med romanen Sonja O var här (1981) har hennes böcker väckt debatt. Inte minst Rädslans geografi som handlar om en grupp radikala feminister som attackerar män utanför sexklubbar nattetid. Totalt har hon utkommit med fjorton romaner på finska, varav tre på svenska: Hudens tid (1999), Rädslans geografi (2000) och Paradisets karta (2001). Två av hennes böcker har filmatiserats: Hudens tid och Rädslans geografi. Kvinnors utsatthet och rädsla går som en röd tråd genom Anja Snellmans författarskap. Safari Club, som kommer ut i Sverige våren 2003, blev vald till huvudbok i Finlands största bokklubb. Romanen är en psykologisk thriller som tar upp frågan om sexuella trakasserier. Får en kvinna skylla sig själv om hon klär sig för utmanande? Ett brännande aktuellt ämne som det skrivits väldigt lite om i skönlitteraturen.
Anja Snellman bor i Helsingfors, hon är gift med journalisten Saska Snellman och har två döttrar.

"... med Hudens tid, Rädslans geografi och Safari Club har hon förtjänat sin plats bland de verkligt pregnanta litterära rösterna i finsk samtidsprosa."
Pia Engström, Hufvudstadsbladet

Läs mer Dölj

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.