Aktuell med: Snille och smak

Bo Svensén står bakom flera titlar i Svenska Akademiens utgivning: De Aderton och Svenska Akademien från Gustaf III till våra dagar (som också finns i en engelskspråkig version) samt de två textutgåvorna Henrik Schücks anteckningar till Svenska Akademiens historia 1883–1912 och Nobelpriset i litteratur. Nomineringar och utlåtanden 1901–1950.

Bo Svensén är också författare till standardverket Handbok i lexikografi som föreligger i en andra, helt omarbetad och kraftigt utökad upplaga (2004). Boken har även utkommit i engelsk översättning (Cambridge University Press 2009).

Bo Svensén är fil.lic.i latin och fil.dr h.c. och var 1988–2006 handsekreterare till Svenska Akademiens ständige sekreterare.

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Flexband
Utgiven: september 2015
149 kr Bok - Danskt band
Utgiven: juli 2013
159 kr Bok - Flexband
Utgiven: augusti 2011
85 kr Bok - Danskt band
Utgiven: oktober 2010
329 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2010

SENASTE RECENSIONERNA

De Aderton
"Boken "De aderton" är det uppslagsverk som litteratur-och historieintresserade länge efterlyst"
allehanda.se
Ärans och minnets valuta
"Jag vet få böcker från de senaste åren som så överskådligt och så tillgängligt presenterar svensk kultur- och personhistoria" "Det bevisar Bo Svenséns och Svenska Akademiens vackra och lärda ”Ärans och minnets valuta”. Den behandlar Svenska Akademiens minnespenningar från 1786 till 2009. Jag vet få böcker från de senaste åren som så överskådligt och så tillgängligt presenterar svensk kultur- och personhistoria. Boken är också ett talande motargument mot all falsk nationalism. Här illustreras Tegnérs ord i hyllningsdikten till Gustav III om bildningen som står på ofri grund till slutet. Ingen svensk kultur hade funnits utan barockens invandrade entrepenörer, de gustavianska frankofilerna, 1900-talets litterära världsmedborgare. Och medaljernas många inskrifter på latin talar om en kulturell gemenskap över gränserna."Carl-Johan Malmberg
www.svd.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.