Fotograf: Giorgio Fornari

Press images

Aktuell med: Hjälten från Troja

Valerio Massimo Manfredi är född 1943 i Modena, Italien. Han är professor i klassisk arkeologi vid Luigi Bocconi-universitetet i Milano, men han har även undervisat vid universitet i USA och Frankrike. Som arkeolog har han deltagit i en mängd expeditioner och utgrävningar runt Medelhavet, och han har publicerat ett stort antal artiklar och böcker i sitt akademiska ämne.

För ett tjugotal år sedan började han skriva romaner som inspirerades av hans vetenskapliga forskning och som fick väldig framgång i hans hemland Italien. Med sin romantrilogi om Alexander den store fick han sitt stora internationella genombrott. Alexandertrilogin är nu översatt till 25 språk, utgiven i 38 länder och har hittills sålt i ca tre miljoner exemplar. Valerio Massimo Manfredi har också skrivit för film och television, och han har lett en mycket uppskattad egen serie TV-dokumentärer om antiken som visats i flera större TV-kanaler, t ex Discovery. Han bor med sin familj på landet utanför Bologna.

Läs mer Dölj

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.