Louise Boije af Gennäs

Foto: Magnus Ragnvid

Utforska författaren

Louise Boije af Gennäs debuterade som författare 1991 och har sedan dess gett ut tolv romaner, däribland Ta vad man vill ha, Stjärnor utan svindel, Högre än alla himlar, Blå koral, Folk av en främmande stam samt Motståndstrilogin. Utöver sitt hyllade författarskap är Louise också verksam som dramatiker. Hon skapade TV-serien Rederiet, och hennes pjäser Bestseller och Kvinna klädd i solen har spelats på Dramaten och Stockholms Stadsteater. Louise är även sångerska och har uppträtt på scener som Café Opera, Josefinas och Berns, bland annat till förmån för Stockholms Stadsmission, samt släppt ett album på Spotify.

Utgivning

Om boken

Stjärnor utan svindel firar 25 år! En roman som lästes och älskades av en hel generation – och som är ett tidsdokument av ett nittiotal som vi aldrig har slutat att fascineras av.
Sophie har klarat trettioårskrisen med glans och lever det perfekta livet med man och hundar i en ståtlig Stocksundsvilla. Hon är framgångsrik författare, tjänar hyfsat med pengar och är en lika självklar gäst på baler i Riddarhuset som på festfixarnas kändispartyn. Allt tycks gå som på räls.Men så kommer plötsligt Kaja in i hennes liv. Kaja är lesbisk radikalfeminist och vänsteraktivist och med ens råder helt andra förutsättningar för hur Sophie ska leva sitt liv. Ska hon våga ta steget? Ska hon våga trotsa alla normer för kärlekens skull?Stjärnor utan svindel är en roman om vad det innebär att ifrågasätta sig själv och sitt invanda liv. Det är en av de relationsromaner som verkligen formade sin tid genom att så öppet prata om kärlek och svek, om kvinnor och kvinnor, om kvinnor och män.”En modern klassiker.” Göteborgs-Posten

Läs mer

Louise Boije af Gennäs

Stjärnor utan svindel

Om boken

Louise Boije af Gennäs är tillbaka med en fristående fortsättning på Stjärnor utan svindel – 25 år senare!
Julia och Gabriel lever ett tätt sammanflätat liv med sina nära vänner Eva och André. Deras gemensamma barn har vuxit upp nästan som syskon, de äter middagar tillsammans, firar högtider och är gudföräldrar åt varandras barn. Men plötsligt förändras allt. Julia och André inser att de har starka känslor för varandra och tvingas ställa sig frågan om de är villiga att offra allt för kärleken.Julia söker hjälp av sin äldre kusin Sophie, som vi alla lärde känna i Stjärnor utan svindel. Samtidigt måste Julia bestämma sig för om hon är villig att göra samma sak som Sophie när hon tjugofem år tidigare trotsade alla normer och konventioner för att leva helt på sina egna villkor.Louise Boije af Gennäs har än en gång skrivit en drabbande relationsroman som ställer kärleken i centrum. Är det alltid den romantiska kärleken som ska ha företräde i våra liv? Ska man följa sitt hjärta till varje pris, även när man riskerar att ödelägga så mycket för människor man älskar? Är det ens möjligt att låta bli?

Läs mer

Stjärnfall

Louise Boije af Gennäs

Stjärnfall

Nyheter

Foto: Robin Rådenman

10 augusti 2022

Nya böcker i augusti 2022

Nyheter