Fotograf: Agneta Åkesson

Press images

Aktuell med: Handelsresande i liv

Lena Einhorn är författare och regissör. Hon fick sitt stora genombrott med Ninas resa (2005), i vilken hon berättar historien om sin mor, en av de sista som lämnade Warszawas ghetto levande. Boken blev också film, och de två versionerna belönades med både Guldbagge för årets bästa film och Augustpris för årets bästa bok. Hennes senaste bok är den historiska romanen Geniet från Breslau som nominerades till Sveriges Radios romanpris 2019.

Läs mer Dölj
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lena Einhorn
Utgiven: augusti 2019
268 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2013
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2012
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2011
49 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2007
Den tunna isen
Den tunna isen är stundtals så naket självutlämnande att man ibland får impulsen att vända bort blicken. Vissa partier känns som att bokstavligen vara en fluga på väggen hos Einhorns analytiker. Och ännu mer hudlöst blir det just för att Einhorns avklarnade, sakliga prosa känns så väl igen från hennes andra böcker. När någon skriver om grav ångest på ett relativt neutralt sätt blir det ju ofta mer verkningsfullt.
Den tunna isen
Einhorn skriver psykologiskt utan att vara psykologiserande, lättillgängligt utan att bli ytlig, erotiskt utan att bli vulgär, stormigt utan att det blir patosfyllt. De 400 återstående sidorna hade lika gärna kunnat bli 4 000 eller mer […] Den tunna isen är, trots de destruktiva aspekterna, en av de vackraste kärlekshistorierna jag har läst på väldigt länge. 
Den tunna isen
Utmärkande för flera av Lena Einhorns romaner är just fokuseringen på det psykologiska spelet mellan människor. Typiskt är också hur obehindrat hennes stil flyter, här ofta i medryckande presens. […] Styrkan hos Lena Einhorn är hennes omvittnade mångsidighet, hennes förmåga att plocka bitar ur olika källor: brev mellan föräldrarna, pappans anteckningar i gamla böcker och så lägga dessa bitar till de egna. 
Blekingegatan 32
"Fascinerande roman!" /Allas

NYHETER

Lena Einhorn om kärlekens livsfarliga och livsnödvändiga kraft

Den nya romanen Den tunna isen är en berusande färd längst ut i människans känslomässiga universum, och längst in i hennes mest dolda och skyddade skrymslen.

Foto: Agneta Åkesson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.