Fotograf: Agneta Åkesson

Press images

Aktuell med: Vad hände på vägen till Jerusalem?

Lena Einhorn är författare och regissör. I romanen Blekingegatan 32 gestaltade hon Greta Garbos liv som det såg ut före genombrottet och i Ninas resa berättade hon historien om sin mor, en av de sista som lämnade Warzawas ghetto levande. Den blev också film, och de två versionerna av Ninas resa belönades med respektive två Guldbaggar och ett Augustpris. Hösten 2018 kom den historiska romanen Geniet från Breslau, som nominerades till Sveriges Radios romanpris, och 2019 publicerades den kritikerhyllade självbiografiska romanen Den tunna isen.

Läs mer Dölj
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Ludvig Josephson
Utgiven: september 2020
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2019
216 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2019
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lena Einhorn
Utgiven: augusti 2019
268 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2013
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2012
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2011
49 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2007
Den tunna isen
Den tunna isen är stundtals så naket självutlämnande att man ibland får impulsen att vända bort blicken. Vissa partier känns som att bokstavligen vara en fluga på väggen hos Einhorns analytiker. Och ännu mer hudlöst blir det just för att Einhorns avklarnade, sakliga prosa känns så väl igen från hennes andra böcker. När någon skriver om grav ångest på ett relativt neutralt sätt blir det ju ofta mer verkningsfullt.
Den tunna isen
Einhorn skriver psykologiskt utan att vara psykologiserande, lättillgängligt utan att bli ytlig, erotiskt utan att bli vulgär, stormigt utan att det blir patosfyllt. De 400 återstående sidorna hade lika gärna kunnat bli 4 000 eller mer […] Den tunna isen är, trots de destruktiva aspekterna, en av de vackraste kärlekshistorierna jag har läst på väldigt länge. 
Den tunna isen
Utmärkande för flera av Lena Einhorns romaner är just fokuseringen på det psykologiska spelet mellan människor. Typiskt är också hur obehindrat hennes stil flyter, här ofta i medryckande presens. […] Styrkan hos Lena Einhorn är hennes omvittnade mångsidighet, hennes förmåga att plocka bitar ur olika källor: brev mellan föräldrarna, pappans anteckningar i gamla böcker och så lägga dessa bitar till de egna. 
Blekingegatan 32
"Fascinerande roman!" /Allas

NYHETER

Lena Einhorn om kärlekens livsfarliga och livsnödvändiga kraft

Den nya romanen Den tunna isen är en berusande färd längst ut i människans känslomässiga universum, och längst in i hennes mest dolda och skyddade skrymslen.

Foto: Agneta Åkesson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.