Fotograf: Ivan Gimenez

Press images

Aktuell med: Mannen som dog två gånger

Almudena Grandes blev känd för en större publik med sin roman Las Edades de Lulù som också utkom i svensk översättning. Mannen som dog två gånger är hennes fjärde roman i sviten om Spaniens väg till demokrati och det civila motståndet under Francotiden. Almudena Grandes är idag en av Spaniens absolut mest uppburna författare och hennes böcker ges ut i stora upplagor. Almudena Grandes medverkar regelbundet med krönikor i El Pais. Hennes romaner har översatts till ett flertal språk och har filmatiserats.

Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2020
215 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2014
Manolitas tre bröllop
”å tag och läs, för det här är en berättelse som inte är svår att lägga ifrån sig - den går inte att lägga ifrån sig, av det enkla skälet att den fortsätter att leva i det minne som är all försonings livsluft.”
Aftonbladet
Manolitas tre bröllop
"[...] en effektiv påminnelse om människans storhet under usla villkor [...]
SR Kulturnytt
Manolitas tre bröllop
"Storslagen roman om en sönderbombad historia"
Sydsvenskan
Pojken som läste Jules Verne
"Den är både gripande och spännande, mycket tänkvärd och med en skickligt spunnen intrig." /SvD "Om livet i Francos Spanien känner kanske de flesta inte till så mycket, om man bortser från livet på playorna. Ändå är denna tid rikhaltigt förekommande i litteraturen och det är därför glädjande att en lysande roman som behandlar det för oss okända, Almudena Grandes "Pojken som läste Jules Verne", nu finns i utmärkt översättning av Yvonne Blank. Den är både gripande och spännande, mycket tänkvärd och med en skickligt spunnen intrig. En glädje att läsa, trots att det hela bitvis är sorgesamt. /.../Som minne och metafor. Almudena Grandes har skrivit en sorgsen, varm och kärleksfull roman. Jag önskar den många läsare."Mats Gellerfelt  

NYHETER

Almudena Grandes gästar Sverige i veckan

Almudena Grandes, född 1960 i Madrid, är en av Spaniens största författare. Hon beskriver sig själv som ”republikan, vänsterradikal som älskar sin make (poeten Luis García Montero) och sina tre barn och katten”.

Itziar Guzmán-Tusquets Editores

Almudena Grandes och Ngũgĩ wa Thiong'o gästar Stockholm Literature

2016 gästas festivalen av följande internationella gäster: Almudena Grandes (Spanien), Ngũgĩ wa Thiong'o (Kenya/USA), Samanta Schweblin (Argentina/Tyskland), Saša Stanišić (Bosnien/Tyskland), Dorit Rabinyan (Israel), Don DeLillo (USA), Jamaica Kincaid (Antigua/USA), Hiromi Itō (Japan/USA), Monika Fagerholm (Finland), Sjón (Island), Hélène Cixous (Algeriet/Frankrike) och Adel Abdessemed (Algeriet/Storbritannien).

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.