Fotograf: Thron Ullberg

Press images

Aktuell med: Grejen med saker

Helena von Zweigbergk, född 1959, är författare, journalist och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap med en deckarserie om den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg. Den första boken i serien, Det Gud inte såg (2001), blev en stor succé och såldes till flera länder. Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett brett genomslag hos både läsare och kritiker. Hennes senaste roman Än klappar hjärtan utkom 2013. Helena von Zweigbergk har fått stor uppmärksamhet för radioprogrammet Oförnuft och känsla och har dessutom vunnit På spåret tillsammans med författarkollegan Göran Everdahl.

Läs mer Dölj
189 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2018
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2016
98 kr Bok - Danskt band
Utgiven: september 2016
50 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2014
61 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: juni 2013
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2012
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: april 2010
61 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2008
De behövande
"Hon gör det precist. [...] Det korta formatet är perfekt för den sortens intensitet, och det avskalade gör Helena von Zweigbergk till en skarpare författare. Allt oväsentligt skåpas ut och kvar blir just hennes förmåga att hitta smärtpunkterna, frågan är om hon någonsin varit bättre än såhär."
SvD
De behövande
"Ja, Helena von Zweigbergk är verkligen vardagsigenkänningens mästare."
 Kristianstadsbladet
De behövande
"Det är bra gjort. [...] Helena von Zweigbergk hör och formulerar tankarnas språk och ger nya verktyg till livsforskningen om ordlös kommunikation." /DN
Det gud inte såg
"Helena von Zweigbergk skriver verkligen med nerv, hon fångar våra innersta rädslor och applicerar dem obehagligt skickligt på sitt persongalleri."
johannasdeckarhorna.wordpress.com

KALENDARIUM

onsdag 24 oktober 2018

Möt Malou von Sivers & Helena von Zweigbergk på Stadsbiblioteket Stockholm

Olycksbarnet - andra delen i Malou von Sivers romantrilogi, som inspirerats av författarens egen familjehistoria. För att försöka förstå hur ett sår kan ärvas i generationer. I Helena von Zweigbergks roman Totalskada brinner ett helt hem upp och i lågorna kanske även ett långt äktenskap. Vad blir kvar i ens liv när allt man äger och har brinner upp?

Moderator: Pekka Heino.

NYHETER

Helena von Zweigbergk: ”Jag dras till rök, eld – och depprökande!”

Totalskada är Helena von Zweigbergks nya relationsroman om vad som händer när allt man äger och har försvinner. Vem är man då? Och hur ser ett halvfungerande äktenskap ut när man inte längre administrerar prylar ihop?

Foto: Thron Ullberg

Helena von Zweigbergks bok blir pjäs i helgen

De behövande handlar om den komplexa och täta relationen mellan mor och dotter.

Foto: Thron Ullberg

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy

Tre frågor till Helena von Zweigbergk

Du har med lätt hand reviderat dina spänningsromaner om fängelseprästen Ingrid Karlberg som du skrev mellan 1999–2006. Hur kommer det sig och hur har du gått tillväga? Det var de första romaner jag skrev och när jag läste om dem nu var det vissa s...

Anna-Lena Ahlström
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.