Fotograf: Sven Persson/SWELO

Press images

Brutus Östling, född 1958, är frilansfotograf och bokförläggare. Han har efter ett flertal stora fotoböcker av en enig kritikerkår utnämnts till mästare och fotograf i världsklass. Hans fågelbilder är oefterhärmliga och enastående.

Brutus Östling utnämndes till Årets Naturfotograf 2006 med motiveringen:
"Brutus Östling har tilldelats stipendiet för sin enastående förmåga att fånga fåglars beteende i bild. Med en kristallklar skärpa återger han de mest kortvariga ögonblicken i fåglarnas hektiska liv. Östling har en fantastisk känsla för att placera sig på rätt ställe vid rätt tidpunkt."

2007 vann han priset Nordisk Naturfotograf.

Mellan vingspetsarna (2005) valdes till Årets Pandabok av Världsnaturfonden. Pingvinliv (2006) nominerades till Augustpriset. Båda böckerna är utgivna i USA och Storbritannien.

2007 utkom Örnarnas rike som även den blev Årets Pandabok.

2009 fick han Augustpriset tillsammans med Susanne Åkesson för Att överleva dagen (Symposion) med motiveringen: "Häpnadsväckande fågelfotografier av världsklass ledsagas följsamt av en kunnig, berättande text. Fjädrar, näbbar, vingar, ben och framför allt ögon träder oförtäckt fram och tjusar läsaren. En praktbok med högt mervärde."

  

  

Läs mer Dölj
369 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2011
Konsten att fotografera fåglar och andra djur
"Årets naturbok 2013" /Natursidan.se Motiveringen lyder: "Med en smittande entusiasm, ett pedagogiskt upplägg, lättläst språk och inte minst med sina inspirerande bilder har Brutus Östling skapat en generös guide till att bli en bättre naturfotograf. "Konsten att fotografera fåglar och andra djur" har satt en ny standard i genren och kommer säkerligen bidra till att Sverige får fram ännu fler skickliga naturfotografer de kommande åren." 
Konsten att fotografera fåglar och andra djur
"En mycket fin bok som håller länge." /Vagabond "Det är lika mycket ögongodis som praktisk fotoskola - personligt skrivet med många anekdoter. En mycket fin bok som håller länge."
Konsten att fotografera fåglar och andra djur
"Favorit" /Hem Ljuva Hem
Konsten att fotografera fåglar och andra djur
"det perfekta referensverket för dig som seriöst vill ta dig an fotografering av fåglar" /Digital Foto

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.