Fotograf: Carina Lernhagen Matz

Press images

Aktuell med: Blå sommar och röda segel Hemsida: ketchsiri.wordpress.com/

Per Holmlöv söker uppnå visdom och vitalitet, något som han strävar efter genom segling i kalla vatten, jakt, löpning och genom att krama sina barnbarn. Han är yrkesverksam som internationell managementkonsult och bor med sin Lisa och hundarna Gaia och Tara i Viggbyholm.

Röster om Per Holmlöv:

"'Skitväder', skriver Per Holmlöv. Kuling, regn och dålig sikt. Varför, har jag stundtals frågat mig, seglar man till kalla Färöarna, Shetland och Orkney. Man kan ju lika gärna segla till varma Frankrike och Spanien. Efter att ha läst Per Holmlövs bok har jag fått ett helt acceptabelt svar:
'Tystnaden, obruten tid, ren luft, klart vatten.' 
Ketch Siri är ett lyckligt skepp och Per Holmlöv är en ovanligt läsvärd långseglare. Kunnigt väver han korta kapitel där egna upplevelser och kända författares reflektioner bildar en njutbar och lärorik text."
Erling Matz, författare och tidigare chefredaktör på båttidningen På Kryss. Seglar Swede 55:an Elisa.

"Lycka är ett sommarskepp är en annorlunda bok om seglingar i 'kalla' vatten. Per och Lisa seglar sin stålketch Siri över Nordsjön till Färöarna, Hebriderna, Orkneyöarna, Skottland och Irland under ett antal somrar. Siri, som jag kände från förra ägaren, hade blivit en mysig båt med riktig hemkänsla när vi träffades på Christiansö 2004. Det är Per som håller i pennan men Lisa är hela tiden närvarande, att Per högaktar henne genomlyser boken och ger läsaren en härlig känsla. De seglar långsamt och säkert, försöker undvika hårt väder och lyckas för det mesta, även om tillbud sker som det ofta gör på havet. De blir lätt vänner med andra långseglare och lokalbefolkning. Boken är lättläst, behaglig och klart läsvärd."
Lars Hässler, författare, världsomseglare och skeppare på S/Y Jennifer

Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2011

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.