Fotograf: Lina Eidenberg Adamo

Press images

Aktuell med: Sveriges långa historia

Jonathan Lindström, arkeolog och författare, har skrivit ett stort antal kritikerrosade faktaböcker som översatts till flera språk. Han erhöll Hertig Karls pris 2013, utsågs till Årets folkbildare 2007 och tilldelades Carl von Linné-plaketten för Årets bästa faktabok Allt om universum 2006 och Societas Archaeologica Upsaliensis Vetenskapliga pris 2011.

I sina böcker har han skrivit, tecknat och förklarat hur universum, hjärnan och evolutionen fungerar och utforskat avlägsna epoker som stenåldern och bronsåldern, berättat om nordbornas sexliv genom tiderna, löst mordgåtor och kartlagt världsbilder utifrån sina egna utgrävningar och forskningsprojekt. Han medverkar i radioprogrammet Spanarna och i Vetenskapsradion Historia i P1 och SVT:s Vetenskapens värld, har programlett SVT:s arkeologiska tv-serier Vikingaliv och De första svenskarna och är chefredaktör för tidningen Populär Arkeologi.

Priser och utmärkelser:

Carl von Linné-plaketten för Årets bästa faktabok 2006 (för Allt om universum)
Årets folkbildare 2007
SAU Vetenskapliga pris 2012

Läs mer Dölj
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021
149 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2021
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2021
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2011
Biskopen och korståget 1206
"Jonathan Lindström har skrivit en faktafylld, mäkta initierad skildring av hur denna gudsman går från bibelstudier och etablering som domprost till att bli ärkebiskop och krigare i Guds namn."
tidningenkulturen.se
Biskopen och korståget 1206
"Det som gör Lindströms böcker så medryckande är författarens entusiasm och förmåga att beskriva arbetet med att hitta ny kunskap om historien närmast som ett detektivarbete."
www.litteraturmagazinet.se
Biskopen och korståget 1206
"Som populärhistorisk skribent är Jonathan Lindström en tillgång för de svenska läsarna." /Populär Historia "Med Biskopen och korståget 1206 har Lindström skrivit en värdig medeltidsuppföljare till sina uppskattade böcker om sten- och bronsålder. Boken är inte bara faktarik och förklarande - den är också underhållande på ett sätt som många historieskribenter borde försöka ta efter."
Medvetandets gåta
"Vad händer med vårt medvetande när vi dör?" Jonathan Lindström medverkar i SR P1 Kropp & Själ
sverigesradio.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.