Fotograf: Annika von Hausswolff

Press images

Aktuell med: Röstautograferna

Ulf Karl Olov Nilsson, också kallad UKON, är poet, psykolog och psykoanalytiker. Han sitter i redaktionen för tidskrifterna Glänta och Arche och har ett femtontal diktsamlingar bakom sig. Han slog igenom med diktsamlingen Stammar (2002) och blev nominerad till Augustpriset för Synopsis (2007). Hans senaste bok var en historisk roman om Henrik VIII, Jag befinner mig i ett överflöd av kärlek (2014).

Läs mer Dölj
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2011
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2009
Glömskans bibliotek
"Stefan Jonsson läser en finessrik föryngring av den psykoanalytiska kulturkritiken." "'Glömskans bibliotek' föryngrar psykoanalytisk kulturkritik i landet med flera årstider. Boken diskuterar Freud, Jacques Lacan, Donald Winnicott, Octave Mannoni och andra gestalter i traditionen. Den behandlar frågor om demens, trauma, vansinne (para­noia, schizofreni), psykokirurgi (lobotomi), drömtolkning, övergångsobjekt och till sist döden själv.Det sker med originalitet och finess. Genom att låta iakttagelser från psykologins och poesins praktik spegla sig i varandra ger Nilsson nya insikter om såväl psyket som litteraturen, dessa bägge obekväma fenomen som makthavare – politiker, läkare, arbetsgivare – tuktat med allt från lobotomi och censur till psykofarmaka."
www.dn.se
Glömskans bibliotek
"Sinnrik essä om glömskans natur" "Den kunskap med vilken Ukon rör sig över komplexa fält gör "Glömskans bibliotek" till ett ljuvligt svävande exempel på den svåra essägenren."Karin Johannisson
www.svd.se
Glömskans bibliotek
"Och han framstår lite som genrens guldgosse, så intellektuellt spänstig och rikt välorienterad är boken." "Glömskans bibliotek utvecklar i många och skilda spår och på ett utomordentligt uppfordrande sätt synen på språket som öppet för sina brukare. Alltmer framträder UKON som den som på oväntade ställen och i reglerade sammanhang upptäcker och förvaltar en poetisk kvalitet."Barbro Westling
www.aftonbladet.se
Glömskans bibliotek
"Ulf Karl Olov Nilssons ständiga frågor gör essän Glömskans bibliotek till en så intressant och spännande läsning" "Glömskans bibliotek är på det hela taget överflödande, fyllt av fakta och teoretiska genomgångar, men också av energi, humor och en liten dos melankoli. /.../ Ibland är han smått genial med sin förmåga att sammanfatta de motsägelser vi lever i i pregnanta formuleringar."
www.gp.se

NYHETER

Fyra av fem nominerade till Årets författare i väst 2016 ges ut av Norstedts

Vi är mycket stolta att kunna berätta att hela fyra av fem nominerade till Årets författare i väst ges ut av Norstedts. Ett stort grattis till Sara Hallström, Eija Hetekivi Olsson, Ulf Karl Olov Nilsson och Ingela Strandberg!

Trinidad Carrillo, Jerker Andersson, Helge Hansen och Sara Mac Key

Therese Bohman och Ulf Karl Olov Nilsson nominerade till Augustpriset!

Therese Bohman och Ulf Karl Olov Nilsson (UKON) har nominerats till Augustpriset, ett av Sveriges mest uppmärksammade och prestigefyllda litterära priser.

Göran Segeholm och Helge Hansen
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.