Aktuell med: Urban Safari.2

Bobo var något av en legend bland svenska journalister. 1978 var han med och startade tidningen City. Det var ett magasin av internationellt snitt som, även om den bara fanns under kort tid, blev en förebild för många senare tongivande tidningar.

Ända sedan 1970-talet skrev Bobo om de stora världsstäderna och DN kallade honom ”Sveriges bästa urbanista”, något han själv var mycket stolt över. Han anlitades av en mängd stora dagstidningar och magasin. Under en tid bodde han i New York, men fastnade senare framför allt för Brasilien. 

På 1980-talet skrev han böckerna New York, New York: En guide till 80-talets metropolis (1981) och Drömmen om Kalifornien: Los Angeles, San Francisco & Las Vegas (1984) tillsammans med fotografen Hasse Persson, utgivna på Prisma.

Hans senaste två böcker på Prisma och Norstedts blev Urban Safari: 12 storstäder (2009) och Urban Safari 2: 12 nya storstäder (2013), som blev oerhört uppskattade.

Bobo återvände regelbundet till sitt kära Gamla stan, men var samtidigt alltid på väg till nästa stad – New Orleans, Bangkok eller hem till ”sommarstugan” – den lilla arbetslägenheten i Rio de Janeiro. Den sista tiden bodde han i Stockholm. Bobo Karlsson blev 70 år gammal.

Läs mer Dölj
Urban Safari.2
"Läsvärda essäer" /ELLE
Urban Safari.2
"Bobo Karlsson är påläst som få och entusiasmen smittar av sig" /Vagabond
Urban Safari.2
"Ett mästerverk" /Expressen Söndag "Väcker upptäckarlusten. En fantastisk guide till tolv av världens städer, där Bobo går utanför de trampade turiststigarna. Exakt så här vill jag resa och kapitlen om mina favoritstäder - Barcelona och San Francisco - är extra njutningsfulla. Men jag blir minst lika sugen på att upptäcka Hamburg, Marrakesh eller New Orleans. Ett mästerverk." 
Urban Safari.2
"Den är så roande att jag genast beställt den första ”Urban Safari” som kom ut fyra år tidigare." /Staffan Heimerson, Aftonbladet "Jag läser just nu ”Urban safari 2” av den globale flanören Bobo Karlsson. Karlsson driver en tes: Det är städerna, inte länderna, som pekar in i framtiden; nationalstaterna är passé. Förälskat, initierat, och med kaskader av vilda alliterationer och kvicka metaforer, fångar han tidsanda och attityder i Paris, Hamburg, Barcelona, Mexico City och en handfull stora städer till. Han har en berömvärt lysten inställning till synd och hedonism. Den är så roande att jag genast beställt den första ”Urban Safari” som kom ut fyra år tidigare."Staffan Heimerson

NYHETER

Bobo Karlsson har avlidit

Författaren och journalisten Bobo Karlsson har avlidit efter en tids sjukdom. Han blev 70 år gammal.

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.