Aktuell med: Viskningarnas borg

Carole Martinez är född 1966 och debuterade skönlitterärt 2007 på Gallimard med romanen Det broderade hjärtat som översattes och gavs ut i tiotalet europeiska länder. Romanen prisbelönades med nio litterära priser, varav det främsta var Prix Renaudot des lycéens.

Carole Martinez slog in på författarbanan hade hon arbetat både som skådespelerska och fransklärare. Viskningarnas borg var med i slutomgången till Goncourtpriset 2011 men belönades i stället med Goncourt des lycéens.

Läs mer Dölj
Viskningarnas borg
"Carole Martinez rör sig tryggt i den religiöst präglade historiska miljön." "Ifrågasättandet av mäns makt över kvinnor på 1100-talet är en del av bokens tema, men Carole Martinez blickar också mot framtiden. "Ditt tidevarv spärrar förvisso inte längre lika lätt in flickor, men tro för den skull inte att du är utom fara för människans dårskap", kommenterar Esclarmonde till oss som läser hennes berättelse."Linn Svalö
hd.se
Viskningarnas borg
"Jag älskar Viskningarnas borg. Årets stora överraskning!" "Viskningarnas borg får mig att tänka på Margaret Atwood av någon anledning, oklart varför möjligen för att den talar lite tyst med hennes mytbok Penelopiaden? Det är i övrigt inte likt något annat jag läst tror jag (eller anar jag lite Jeanette Wintersonsk ton också kanske?), men det känns ändå märkligt bekant. Och tryggt. Jag älskar Viskningarnas borg. Årets stora överraskning!" 
www.fiktiviteter.se
Viskningarnas borg
"har mycket att säga oss i dag" /Skandinavisk Sjukvårdsinformation "På ett språk som ligger sagan och den medeltida höviska romanen nära berättar författaren om ett kvinnoöde som samtidigt känns otroligt modernt och har mycket att säga oss i dag." 
Det broderade hjärtat
"Detta är en stor läsarupplevelse. Skriven också med en portion av humor" /Dagbladet Sundsvall

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.