Fotograf: Chase Burkett

Press images

Aktuell med: Morgon i Jenin Hemsida: susanabulhawastuff.blogspot.com/

Susan Abulhawa föddes i Kuwait 1970 av palestinska föräldrar på flykt från Israel efter sexdagarskriget. Som tonåring flyttade Abulhawa till USA där hon avlade examen i biomedicin och har sedan arbetat som forskare och fristående konsult. 2001 var Susan Abulhawa med om att grunda organisationen Playgrounds for Palestine, en organisation som kämpar för palestinska barns rätt att leka på ockuperad mark.

Morgon i Jenin blev Susan Abulhawas stora internationella genombrott och romanen översattes till ett tjugotal språk. Susan Abulhawa är idag debattör och tidningsskribent med Mellanöstern som sitt specialområde.

Läs mer Dölj
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2016
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2011
Det blå mellan himmel och hav
"Stark människoskildring och vackert språk" "Abulhawas bok lever starkt genom sin människoskildring, men också genom sitt mitt i förödelsen vackra språk. Poetiskt och kärleksfullt beskriver hon saker som i en annan författares skepnad skulle kännas alltför svåra att ta till sig av.Efter läsningen känner jag mig mer insiktsfull än innan."
www.dagen.se
Det blå mellan himmel och hav
"Det här är en oerhört stark bok och den som längtar efter en diger släktsaga blir inte besviken." /Femina
Det blå mellan himmel och hav
"Starka kvinnoporträtt på okuvlig prosa" /Arbetet "Susan Abulhawa skriver en okuvlig prosa. Fram växer efter hand ett starkt persongalleri som mot alla odds står upp utan vare sig hjältemod eller Hollywoodklichéer. Sällan gestaltas mänsklig värdighet som här; där i det blå mellan himmel och hav."
Det blå mellan himmel och hav
"Magiskt magnifikt minnesvärd" "Språket skiner av ljus och poesi. Magi och realism tvinnas ihop till ett spektrum av färger. Dialogerna sprakar av vitalitet och är stundtals burleska genom matriarken Nasmiyehs grova språk. Susan Abulhawa har ännu en gång lyckats skriva en fullödig roman. Den är magnifik. Boken är svår att lägga ifrån sig under läsningens gång och den kommer att finnas kvar länge i mitt minne. Rekommenderas varmt!"Lisbeth Antonsson
www.corren.se

NYHETER

Fem frågor till Susan Abulhawa

Susan Abulhawa föddes i Kuwait 1970 av palestinska föräldrar på flykt från Israel efter sexdagarskriget. Som tonåring flyttade Abulhawa till USA där hon avlade examen i biomedicin och har sedan arbetat som forskare och fristående konsult. Morgon i Jenin blev Susan Abulhawas stora internationella genombrott.

Chase Burkett
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.