Fotograf: Ulf Rameus

Press images

Aktuell med: Berättelsen om Nahr Hemsida: susanabulhawastuff.blogspot.com/

Susan Abulhawa föddes i Kuwait av palestinska föräldrar på flykt från Israel efter sexdagarskriget. Hon är idag bosatt i USA där hon verkar som samhällsdebattör och människorättsaktivist med Mellanöstern som specialområde. År 2000 grundade Abulhawa organisationen Playground for Palestine som främjar barns rätt att leka på ockuperad mark. Berättelsen om Nahr är hennes tredje roman.

Läs mer Dölj
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2019
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Cecilia Nilsson
Utgiven: mars 2019
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2016
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2011
Det blå mellan himmel och hav
"Stark människoskildring och vackert språk" "Abulhawas bok lever starkt genom sin människoskildring, men också genom sitt mitt i förödelsen vackra språk. Poetiskt och kärleksfullt beskriver hon saker som i en annan författares skepnad skulle kännas alltför svåra att ta till sig av.Efter läsningen känner jag mig mer insiktsfull än innan."
www.dagen.se
Det blå mellan himmel och hav
"Det här är en oerhört stark bok och den som längtar efter en diger släktsaga blir inte besviken." /Femina
Det blå mellan himmel och hav
"Starka kvinnoporträtt på okuvlig prosa" /Arbetet "Susan Abulhawa skriver en okuvlig prosa. Fram växer efter hand ett starkt persongalleri som mot alla odds står upp utan vare sig hjältemod eller Hollywoodklichéer. Sällan gestaltas mänsklig värdighet som här; där i det blå mellan himmel och hav."
Det blå mellan himmel och hav
"Magiskt magnifikt minnesvärd" "Språket skiner av ljus och poesi. Magi och realism tvinnas ihop till ett spektrum av färger. Dialogerna sprakar av vitalitet och är stundtals burleska genom matriarken Nasmiyehs grova språk. Susan Abulhawa har ännu en gång lyckats skriva en fullödig roman. Den är magnifik. Boken är svår att lägga ifrån sig under läsningens gång och den kommer att finnas kvar länge i mitt minne. Rekommenderas varmt!"Lisbeth Antonsson
www.corren.se

NYHETER

Nya ljudböcker hos Storytel och de andra tjänsterna

Njut av vårsolen tillsammans med nya ljudböcker från bland andra Anna Jansson, Agnes Lidbeck och Lee Child.

Fem frågor till Susan Abulhawa

Susan Abulhawa föddes i Kuwait 1970 av palestinska föräldrar på flykt från Israel efter sexdagarskriget. Som tonåring flyttade Abulhawa till USA där hon avlade examen i biomedicin och har sedan arbetat som forskare och fristående konsult. Morgon i Jenin blev Susan Abulhawas stora internationella genombrott.

Chase Burkett
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.