Fotograf: Magnus Skoglöf

Press images

Aktuell med: Pauls kök Hemsida: www.paulsvensson.se/

Paul Svensson är en av Sveriges främsta kockar med över ett decenniums erfarenheter som kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. Han har även utmärkt sig med en femteplats i 2003 års kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon, där de bästa kockarna i världen utses. Han är också en välkänd tv-kock och föreläser om mat, gastronomi och om mat för alla sinnen och är aktuell som matkreatör för restaurangen på Fotografiska.

Paul Svensson belönades av Måltidsakademien 2010 för sin bok Paul grillar, i kategorin "Speciallitteratur – metod" med motiveringen:

"Vill man få extrafräs på sitt grillande är detta rätta hjälpmedlet. I en genre man trodde var slocknad eldar Paul Svensson på med fantasifullt osande recept som får en att längta efter sommaren."

Med Den nya husmanskosten vann han Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "À la carte - "Best Chef Books" med motiveringen: "Med Den nya husmanskosten tar Paul Svensson tillvara på äldre generationers kunskap och ger samtidigt rätterna nya idéer och smaker, även nästa dag, då resterna blir rena festerna!"

Läs mer Dölj
129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2019
119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018
122 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017

SENASTE RECENSIONERNA

Den nya husmanskosten
"En väl genomtänkt och smart kokbok ..." /Hemmets Journal
Den nya husmanskosten
"Klimatsmart upplägg där du planerar för två middagar i taget." /Hus & Hem
Den nya husmanskosten
"Klassisk husmanskost, ofta baserat på att dagens rester blir morgondagens mål." /ELLE Mat & Vin
Den nya husmanskosten
"Inget matsvinn i Svenssons kök!" /Ulf Elfving "Den glade TV-kocken Paul Svensson har skrivit en skön bok om den nya husmanskosten, där han tar ut svängarna ett varv extra utan att tappa det traditionella. Vad sägs om oxbringa med rotfrukts- och tryffelkräm? Eller mörkokt kalvkött med dillkräm? Väldigt bra är Paul Svenssons tips om hur man tar vara på sånt som alltför ofta går ner i komposten eller soppåsen: blad och mittstock på blomkålen t.ex. Inget matsvinn i Svenssons kök!"

NYHETER

Fredagsreceptet: Paul Svensson bjuder på vegetarisk grillning

”Allt blir gott grillat. Så enkelt är det”. Vi bjuder på två recept ur boken Grilla vego.

Foto: Rickard Rönnerstam
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.