Alys Fowler

Utforska författaren

Trädgårdsmästaren Alys Fowler har i Storbritannien lanserat begreppet "slow gardening" att jämföra med "slow food", och är framför allt känd från BBC:s Gardeners' World. Hon har utbildats på New York Botanical Garden och Royal Botanic Gardens i Kew.

Utgivning

Om boken

Det här är boken som berättar allt du behöver veta för att få en prunkande trädgård eller balkong - till en liten kostnad och med minsta möjliga klimatpåverkan.

Slow gardening, som slow food, innebär att man tar sig tid att njuta. Av egenodlade blommor och grönsaker, men lika mycket av att se hur det växer och blomstrar. Det är helt enkelt raka motsatsen till "extreme make over" och snabba genvägar. Budskapet är enkelt: Trädgård är något du skapar, inte köper. Jobbar du med och inte mot naturen, och undviker att försöka göra allt på en och samma gång, kommer naturen att hjälpa dig på traven.
Den här boken presenterar mängder av praktiska förslag på hur du bit för bit blir en gör-det-självare med gröna fingrar. Det handlar om jordförbättring, frön och förökning, återvinning och återbruk, hur man skördar och komposterar, planerar och väljer växter. Du får veta vilka växter som trivs var och hur du hanterar skadedjur utan att skada miljön. Dessutom presenteras ett antal kreativa byggprojekt som till exempel en kallbänk av gamla lastpallar, kompostbehållare och balkonglådor.

Ur innehållet:
· Från jorden och upp
· Odla utan trädgård
· Odla i din trädgård
· Sådd, odling & förodling
· Beskära & föröka
· Förebygga och försvara
· Skörden
· Bruk och återbruk
· Växtguide

Läs mer

Alys Fowler

Slow gardening