Fotograf: Daniel Wirgård

Press images

Aktuell med: En borgerlig entropi

Andrés Stoopendaal är född 1981 och bor i Göteborg. Han har arbetat som kritiker och redaktör på bland annat Ord & Bild. Han debuterade med romanen Maskerad (2012) som också nominerades till Borås Tidnings debutantpris. Hans senaste bok var den kritikerhyllade diktsamlingen De federala distrikten (2014).

Läs mer Dölj
169 kr Bok - Danskt band
Utgiven: augusti 2016
165 kr Bok - Danskt band
Utgiven: januari 2014
65 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: mars 2011
En borgerlig entropi
”Ovanlig svensk dekadenslitteratur” ”Andrés Stoopendaals nya dikter utmanar poesigenren både formmässigt och språkligt. Det är vackra och tänkvärda ord som fångar dekadensen.”
Jönköpings-Posten
En borgerlig entropi
”Det är distinkt och klart, nästan som på rent trots, i den sönderfallande oordningen. Där imponerar Stoopendaal - och imponerar stort - med en förmåga att bringa klarhet och samtidigt upprätta en egen ordning i det arv av kunskaper och bildning som snart har gått helt förlorade.”
Trelleborgs Allehanda
De federala distrikten
"... en stark berättelse om bedrägeri, skuld och skam ..."
www.gp.se
De federala distrikten
"Genialiskt språk. Stoopendaal tar plats i samtidspoesin" /DN "Stoopendaal har skrivit en originell diktsamling om upplösningen av de konturer vi tar för givna, i en tematiskt sammanhållen men ändå spretigt outgrundlig text. Alla prosaförfattare kan inte skriva poesi, men Stoopendaal placerar sig självklart som ny och egen i samtidspoesin."Aase Berg   

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.