Fotograf: Susanne Hallmann

Aktuell med: Kyckling - från vardag till lyx

Paula Ahlsén Söder och fotograf Susanne Hallmann har tidigare gjort böckerna Lax - från vardag till lyx och Drömmen om ett orangeri (Infobooks 2007) vilken belönades med första pris av Svenska Måltidsakademin i kategorin "Bästa köksträdgårdsbok" 2008.

Paula har drivit en antik- och inredningsbutik och har en passion för mat. Hon har arbetat som matstylist samt skapat otaliga recept för kokböcker.

Läs mer Dölj

SENASTE RECENSIONERNA

Kyckling - från vardag till lyx
"Vår favorit!" /Elle Mat & Vin "På ELLE mat & vins redaktion finns en favoritkokbok: Lax från vardag till lyx. Nu kommer äntligen uppföljaren med kyckling! Så goda, enkla och inspirerande recept. Båda två är ett måste i hyllan, spring och köp!"Jenny Norberg
Lax
"Det är en härlig variation på recepten" Nya Kristinehamns-Posten "Lax är gott. Visst, smaken är som baken, men de flesta tycker om lax. I alla fall i någon form. För det är det så bra med lax, att den går att tillaga på så oändligt många vis. En gravad lax skiljer sig stort från en bit grillad filé, precis som det är en markant skillnad mellan kall- och varmrökt.I den här boken finns recepten, från det lilla tilltugget till huvudrätten. Dessutom får läsaren lära sig om fisken i sig, de olika sorterna som finns, hur den ska förvaras samt de olika grundrecepten.Det är en härlig variation på recepten. Inget är det andra likt. Från lite mer traditionell laxtoast med gravlaxsås och laxsoppa med skaldjur till ryska piroger, Västerbottenlax, puddingar, tartar och laxcarpaccio med dillolja. Som sagt, det är en fantastisk bredd, roliga och fantasifulla kombinationer med spännande kryddor och även mycket enkla recept som går snabbt att laga ihop en vardag. Och man blir riktigt inspirerad. De ljuvliga bilderna är inte bara mat rakt upp och ner. De är ett mycket fint komplement till recepten och de gör att man blir ännu mer sugen på lax.Under grill- och sommarsäsongen passar denna bok dessutom utmärkt. Tänk en laxsallad med bulgur i strandpicknickkorgen och laxspett med stark korv på grillen en sommarkväll.Författaren berättar att Livsmedelsverket råder att man äter fisk till middag eller lunch två till tre gånger i veckan. Och med den här fina boken till hands blir det svårt att tröttna."Sofia Eklund
Lax
"Passar till det mesta"
www.svd.se
Lax
"Veckans firre" TT Spektra "Lax från vardag till lyx (Norstedts) heter en ny och fin bok av Paula Ahlsén Söder. Hon lagar ett sjuttiotal lättlagade recept med lax i fokus. Enkla, traditionella favoriter blandas med fantasifulla och exotiska rätter."Susanne Hallman

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.