Fotograf: Tobias Björkgren

Press images

Björn Frantzén är född 1977 och tillhör den unga generationen framgångsrika kockar som är helt hängivna uppgiften. Som tolvåring fick Björn Frantzén en dag en perfekt stekt bit kött, pommes och bea. Det blev avgörande, det var det godaste han smakat.

År 2008 öppnades den egna restauranten på Lilla Nygatan 21 i Gamla Stan i Stockholm. På två år tilldelades han två Michelinstjärnor. Idag driver Björn, förutom Restaurant Frantzén, även The Flying Elk, Catering Frantzén, Studio Frantzén, Corner Club och Gaston vin.

Frantzén är den första svenska restaurang någonsin att få tre Michelinstjärnor (februari 2018). Utöver sina tre stjärnor i Guide Michelin har Björn fått utmärkelser i White Guide, tilldelats Gulddraken, Gästdraken och Kockarnas Krog.

Läs mer Dölj
179 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2017
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2016
The Flying Elk
"Särskilt snålvattensdrivande är kapitlet med all världens mackor i lyxversion." /Allt om Mat
Frantzén/Lindeberg
"Boken är en designmässig fullträff /.../ som förtjänar att läsas." Dagens industri "Nu berättas framgångssagan i en praktfull bok med samma namn. /.../ Boken är en designmässig fullträff, som kommer att synas på vardagsrumsbord i mäklarannonser framöver. Bara den inte blir liggande där. Frantzén/Lindeberg är en bok som förtjänar att läsas."
Frantzén/Lindeberg
"Boken tar med läsaren på en spännande resa till matens underbara och lite galna värld." /Gourmet
Frantzén/Lindeberg
"för den som vill förstå något om höjden av svensk gastronomi är den en given läsning." /Allt om Mat "Men för den som vill förstå något om höjden av svensk gastronomi är den en given läsning. Den prisade kockduon beskriver vad de gör, hur de gör – och hur de kom fram till just den tekniken, råvaran och rätten. Forskning möter köksglädje och konst ända in i linfångade fiskars muskulatur, smaknyanser från leversky, ofördärvaderotfrukter och glass på rostat hö."

NYHETER

En rad Norstedtsförfattare bland årets sommarvärdar!

Jonas Gardell, Agneta Pleijel, Mats Strandberg, Carina Bergfeldt, Björn Frantzén och Eija Hetekivi Olsson leder alla Sommar i P1.

Foto: Sveriges Radio

Björn Frantzén får tre Michelinstjärnor

Restaurang Frantzén i Stockholm blir första svenska restaurangen någonsin att få tre stjärnor i den prestigefyllda Michelinguiden.

Fotograf: Tobias Björkgren

Norstedtsförfattare prisas i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017

Ett varmt grattis till Björn Frantzén, Sara Begner, Olof Hedengren och Titti Qvarnström!

Fredagsreceptet: Asiatiska köttbullar ur Björn Frantzéns nya kokbok för diabetiker

Snabba och enkla köttbullar för diabetiker och alla andra som gillar god mat.

Foto: Erik Olsson

Björn Frantzén om sin nya kokbok för diabetiker: ”Mat ska vara lustfyllt och en njutning”

När stjärnkockens dotter fick diabetes kastades familjens liv omkull. Nu har han gjort en kokbok med recept anpassade för diabetiker – och annat folk.

Foto: Erik Olsson
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.