Fotograf: Karl Gabor

Press images

Fredric Bedoire är landets mest mångsidige och produktive arkitekturhistoriker, känd för sin förmåga att levandegöra arkitekturens historia för generationer av arkitekter och intresserad allmänhet. Som professor i ämnet var han under åren 1978–2012 lärare vid Tekniska Högskolan och från 1992 vid Konsthögskolans arkitekturskola.

Hans skrifter omfattar allt från slott och kyrkor till fabriker och arbetarbostäder, i ett brett tidsspann. Till hans 20-tal böcker hör Augustnominerade Guldålder – slott och politik i 1600-talets Sverige, Ett judiskt Europa – kring uppkomsten av en modern arkitektur 1830–1930 (även utgiven i New York) och Hugenotternas värld – från religionskrigens Frankrike till Skeppsbroadelns Stockholm (även utgiven i Paris-Genève); hans senaste bok är översikten Restaureringskonstens historia.

Fredrik Bedoire har hedrats med Svenska Akademiens Hirsch-pris, Samfundet Sankt Eriks hedersplakett, Stockholms Byggnadsföreningens Olle Engkvistmedalj och arkitekternas kritikerpris. Han tilldelades Stora fackbokspriset 2015 för Den svenska arkitekturens historia, ett praktverk i två band.

Läs mer Dölj
349 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
349 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2015
129 kr Bok - Flexband
Utgiven: maj 2012
Den svenska arkitekturens historia 1000-1800
"Fredric Bedoire har sammanställt tusen år av svensk arkitekturhistoria i två praktband. Det är en folkbildande bragd och det senaste årets bästa fackbok, tycker Birgitta Rubin."
www.dn.se
Den svenska arkitekturens historia 1000-1800
"En gedigen och auktoritativ arkitekturhistoria, grundad på ett personligt vetande av imponerande omfång" /SvD
Den svenska arkitekturens historia 1000-1800
Fredrik Bedoire listar 15 fantastiska byggnader som rivits
www.svd.se
Den svenska arkitekturens historia 1000-1800
Han sammanfattar svensk arkitekturhistoria – Kulturnyheterna träffar Fredrik Bedoire "Arkitekturen berättar om samhällets mentalitet och tidens dramatik speglas i husen. Det säger författaren till de första böckerna om den svenska arkitekturhistorien, Fredric Bedoire."
www.svtplay.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.