Fotograf: Emil Malmborg

Press images

Aktuell med: Inne i spegelsalen

Liv Strömquist slog igenom 2005 med succédebuten Hundra procent fett och har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges största serietecknare och kulturpersonligheter. Med böcker som Einsteins fru (2008), Prins Charles känsla (2010), Kunskapens frukt (2014), Uppgång och fall (2016) och inte minst Den rödaste rosen slår ut (2019) har hon skapat sig en särställning som både skarp satiriker och folkbildare. Hennes serier är flerfaldigt prisbelönade, översatta till närmare tjugo språk och har dramatiserats flitigt. Liv Strömquist driver också podcasten "En varg söker sin pod" tillsammans med Caroline Ringskog Ferrada-Noli och medverkar regelbundet i podden "Stormens utveckling" tillsammans med bl a Ola Söderholm.

Läs mer Dölj
199 kr Bok - Flexband
Utgiven: september 2021

SENASTE RECENSIONERNA

Inne i spegelsalen
”...att i ett tidevarv där så mycket handlar om att maximera sitt utseende, om sin självframställan, få läsa någon skriva att problemet inte bara är att det är hopplöst projekt, utan att ”DET GÖR VÄRLDEN DÖD för en” känns det som att få andas frisk bergsluft efter att ha varit instängd i en provhytt alldeles för länge. Nu väntar jag bara på att hon ska ge sig i kast med fulheten i nästa bok.”
Inne i spegelsalen
”Resultatet är en befriande mångfacetterad bild av skönhet, inte minst tack vare de fem intervjuerna med kvinnor i åldrarna 53–73. Där kommer tankar om utseende och livslopp fram som annars sällan hörs – till exempel att livet bara blir bättre efter femtio.”
Inne i spegelsalen
”Tillsammans med uttrycksfulla och träffsäkra illustrationer, handskrivna texter, slipad research och skarpa infallsvinklar, skapas ett högaktuellt dokument som speglar vår tid, på ett kanske inte alltid så smickrande vis, men desto mer intressant. Läsaren får hålla flera tankar i huvudet, för här serveras inga absoluta svar eller moralkakor – här observeras fenomenet yttre skönhet med nyfikenhet inför hur just fokus på detta har påverkat och påverkar människan, genom historien och i nutid. Som läsare får vi syn på andra och framförallt oss själva, vilket både är underhållande och ger insikt. Helhetsbetyg: 5.”
BTJ

NYHETER

Liv Strömquists blick på spegelsamhället

Som ingen annan sätter Liv Strömquist fingret på vår samtid. Nya boken Inne i spegelsalen är rolig, insiktsfull – och allt annat än smickrande.  

Foto: Emil Malmborg
Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.