Aktuell med: Nya nordiska köket

Margareta Schildt Landgren har jobbat som matkreatör i 19 år och har kommit ut med över 20 kokböcker, exempelvis Tapas, Desserter, Vänner & Vin, Simply Swedish och Det svenska köket. Hennes senaste bok är Skånska matupplevelser. Hon fick en Gourmand Cookbook Award för Tillbehörsboken.

Margareta har en bakgrund som hemkunskapslärare, men kompletterade sina studier med näringslära och matlagningskemi. Under flera år var hon ansvarig för Sockerbolagets provkök. När hon inte skriver kokböcker jobbar hon med utbildning av kökspersonal och driver ett filmbolag som producerar filmer om matlagning för skolelever. Hon har prisats för sitt raka och okomplicerade sätt att skapa recept som verkligen fungerar, ofta med en twist som höjer dem till en extra nivå.

Margareta Schildt Landgrens böcker New Nordic kitchen och Nya nordiska köket utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Juryns motivering: "En hyllning till den Nordiska maten där enkelheten och råvarorna talar själva talar sitt tydliga språk. Vi inbjuds att njuta av det Nordiska köket, som plötsligt seglat upp som ett av världens främsta."

Läs mer Dölj
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2012
178 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2012
Nya nordiska köket
"... kul att få en samlad bild och bli påminda om allt det unika och goda vi har." /Elle Mat & Vin
Nya nordiska köket
"Det är rogivande, vackra bilder och recept lämpade för den genomarbetade lördagsmiddagen med foodie-kompisarna."
www.unt.se
Det svenska köket
"Kanske är detta inte bara “Mat för hela året”, utan även årets kokbok." "Kanske är detta inte bara “Mat för hela året”, utan även årets kokbok. /.../ Det här är inte bara en receptsamling utan en bok att njuta av vid flera tillfällen. Texterna är välskrivna och bilderna vackra. Vi kommer att ha mycket stor glädje av “Det svenska köket” framöver. Boken rekommenderas varmt till alla matvänner där ute som också vill laga och äta god mat med traditioner från det svenska köket."Ingemar
produktnyhet.se
Det svenska köket
"Det här är inte bara en receptsamling utan en bok att njuta av vid flera tillfällen"
produktnyhet.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.