Fotograf: Jasmin Storch

Aktuell med: Det är natten

Karolina Ramqvist är född 1976 i Stockholm. Hon debuterade 1997 och har sedan dess givit ut flera romaner, skrivit noveller, essäer och kritik samt varit chefredaktör för tidskriften Arena och medarbetare i DN. Hon är dessutom verksam som manusförfattare.

Alltings början (2012) blev en stor läsar- och kritikerframgång. Hennes senaste bok var Den vita staden, som är en fristående fortsättning på Flickvännen. Karolina Ramqvist har fått flera priser och tilldelades 2015 års Per Olov Enquists Pris.

Läs mer Dölj
Det är natten
"Perfekt text om det omöjliga i att skriva" /SvD
Det är natten
"Nya författare kommer att hålla i den här boken på ett liknande sätt som Ramqvist tar stöd av Marguerite Duras, Bodil Malmsten, Virginia Woolf och Margaret Atwood."
www.dn.se
Det är natten
"Karolina Ramqvist har skrivit en oumbärlig bok om integritet, allvar och det omöjliga i att vara författare i dag." /Sundsvalls Tidning
Det är natten
"Ramqvist skriver glasklart om skrivandet" "Karolina Ramqvists nya bok "Det är natten" är en perfekt liten text om att skriva och vara författare. Genomskådande och uppriktig. Pretentiös och rolig samtidigt. Det är en ovanlig kombination." Lena Kvist, Borås Tidning  

NYHETER

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy

Karolina Ramqvist nominerad till Sveriges Radios novellpris 2016

Karolina Ramqvist, Neftali Milfuegos, Olivia Bergdahl, Mara Lee och Pooneh Rohi har skrivit de fem noveller som nu får tävla om Sveriges Radios novellpris 2016.

Jasmin Storch

Karolina Ramqvist får stipendium

Hon får stipendiet för sin senaste roman Den vita staden.

Jasmin Storch
100 kr Bok - Danskt band
Utgiven: september 2016
60 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2016
63 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: juli 2013
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: juli 2013
63 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2013

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.