Fotograf: Kajsa Göransson

Aktuell med: Kallbrand

Cilla & Rolf Börjlind debuterade som deckarförfattare 2012 med Springfloden, den första boken om Tom Stilton och Olivia Rönning. Den och de två följande delarna, Den tredje rösten och Svart gryning, har givits ut i ett tjugotal länder.

De är dessutom Sveriges mest erfarna manusförfattare och förutom tv-filmatiseringen av Springfloden från 2016 ligger de bland annat bakom serier som Graven och Morden och tjugotalet Beckfilmer.

Läs mer Dölj
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2014
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2014
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: maj 2013
Sov du lilla videung
"Börjlinds har åstadkommit sin hittills starkaste deckare."
www.trelleborgsallehanda.se
Sov du lilla videung
"Boken är spännande, mänsklig, rak och visuell. Därför är den, precis som föregångaren ”Springfloden”, som gjord för att bli film eller tv-serie."
www.corren.se
Sov du lilla videung
"Börjlinds står verkligen mitt i den kaotiska verklighet vi befinner oss i just nu och berättar en både oroväckande skrämmande och nagelbitarspännande historia." /Norra Skåne
Sov du lilla videung
"Nya boken om Tom Stilton är hittills vassast i serien. Börjlinds står mitt i samtiden, berättar om angelägna ämnen och höjer tempot."
www.dn.se

NYHETER

16 böcker att läsa i jul

Låt dig svepas med till Elena Ferrantes Neapel eller inspireras av Majs kokkonster. Få upp pulsen med de bästa spänningsromanerna just nu och läs några av årets mest angelägna samhällsskildringar ur både ett historiskt och samtida perspektiv.

Giphy

Rösta i Stora Ljudbokspriset 2016!

Nu är det dags att rösta på dina favoriter i Stora Ljudbokspriset 2016. Sista dag att rösta är 11 december.

Fyra frågor till Cilla och Rolf Börjlind

Cilla & Rolf Börjlinds första bok, Springfloden, introducerade Tom Stilton och Olivia Rönning. Boken väckte stor internationell uppmärksamhet och såldes till ett tjugotal länder. Springfloden följdes upp med Den tredje rösten och Svart gryning. Snart blir det dags för den fjärde boken i serien, Sov du lilla videung.

Thron Ullberg

Sex frågor till Cilla och Rolf Börjlind

Ni har skrivit en mängd film- och tv-manus i flera decennier. Vad var det som gjorde att ni ville ge er på att skriva böcker? Dels utmaningen, dels behovet att leka Gud. Att skriva manus är kul, men det är att ingå i en lång, arbetsam process, där slutresu...

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.