Fotograf: WENN Ltd / Alamy Stock Photo

Press images

Aktuell med: Frank, kärleken och skivbutiken

Rachel Joyce har skrivit ett tjugotal radiopjäser åt BBC Radio 4 samt tv-manus åt BBC 2. 2007 tilldelades hon Tinniswood Award för bästa radiopjäs.
Hon började sin karriär som skådespelare med med flera huvudroller vid the Royal National Theatre, The Royal Court och Cheek by Jowl och vann Time Out Best Actress award och the Sony Silver.

Hennes debutbok Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd nominerades till Man Booker Prize for Fiction 2012. Det prestigefyllda priset delas ut årligen till "the very best book of the year". 

Rachel Joyce utsågs till Writer of the Year, "årets nykomling", när det brittiska litteraturpriset National Book Awards delades ut 2012.

 

Läs mer Dölj
139 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2018
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2016
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2014
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2013
Miss Queenies osannolika kärlekssång
"Rolig och varm och skriven av en författare med stark närvaro och känsla för de drömmar och den magi som håller ihop vardagen, till och med i dödens väntrum."
Tidningen Kulturen
Miss Queenies osannolika kärlekssång
"Varmt och sorgesamt i livets slutskede" /Östra Småland "Det är en varm, känslosam ton i båda böckerna om Harold och Queenie. Men frågan är om jag ändå inte tycker bäst om Miss Queenie. Fast å andra sidan, bäst behållning av den får man om man först läst Harold Fry."
Miss Queenies osannolika kärlekssång
"Joyce trollspö får vardagen att gnistra" "Engelskan Rachel Joyce har gjort det igen! Lyckats fånga vardagen, där den fortgår överfylld av glädje, mirakler och nåd mitt i den bryska verkligheten. Hon gör det i romanen "Miss Queenies osannolika kärlekssång"."Inger Dahlman
www.corren.se
Två sekunder i Byron Hemmings liv
"Hon kan hålla många bollar i luften och det som först verkar vara trivsam läsning blir snart lika mörkt som en gotisk roman och lika invecklat som en pusseldeckare." "Att följa upp Harold Fry och hans osannolika pilgrimsfärd, en feel-good bok som blivit älskad av både läsare och kritiker, med en betydligt mörkare bok om två elvaåringar, kan verka vågat. Men Rachel Joyce vet vad hon gör, mängder av radiomanus och TV-manus har skolat denna författare som ”nyligen debuterade” som romanförfattare. Hon kan hålla många bollar i luften och det som först verkar vara trivsam läsning blir snart lika mörkt som en gotisk roman och lika invecklat som en pusseldeckare."Belinda Graham
www.tidningenkulturen.se

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.