Fotograf: Eva Hildén Smith

Press images

Aktuell med: Kokkonst för livsnjutare

Edward Blom är i grunden arkivarie och har i 15 år arbetat på Centrum för Näringslivshistoria där han särskilt engagerat sig i matrelaterade företags historia samt varit chefredaktör för tidskriften "Företagsminnen". En stor del av sin tid ägnar han åt att hålla föredrag, gärna i kombination med provningar, t.ex. av historiska brännvinssorter, svenska ostar eller punsch.

Edward Blom skriver även regelbundet krönikor, artiklar och dryckesrekommendationer i tidningar, tidskrifter och på webbplatser samt leder ibland matlagning för företag och kompisgäng. Han är en folkkär person som ofta dyker upp i radio och tv: som expert, debattör eller bara sig själv.

Edward Blom är njutningslysten matideolog, berättare och matkreatör. Hans livsstilskokbok Allting gott och alldeles för mycket utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin "Årets överdådare". Boken tog silver i "kokboks-VM", World Gourmand Awards 2014, i Peking. Till sin hjälp i bokens tillblivelse har han haft sin hustru, Gunilla Kinn Blom. Eva Hildén-Smith har fotograferat och Pär Wickholm formgivit.

Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing". Boken innehåller – förutom texter och recept av Edward och Gunilla – fotografier av Eva Hildén-Smith. Boken är formgiven av Pär Wickholm.

Läs mer Dölj
240 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: september 2015
127 kr Bok - Flexband
Utgiven: augusti 2014
Kokkonst för livsnjutare
"Här bjuds bra råvaror och ett kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter." /Hus & Hem
Kokkonst för livsnjutare
"Recepten är genuina." Betyg: 4 /Borlänge Tidning "Edward Blom har gjort det igen - skapat en underbar och högst personlig kokbok. Den här gången tillsammans med sin fru Gunilla."
Allting gott och alldeles för mycket
"Underhållande, personligt och inspirerande" /Allas
Allting gott och alldeles för mycket
"En kokbok för den som inte räds fett, ben och överflöd." /Hotellrevyn

NYHETER

Jonas Gardell och Edward Blom i nästa års Melodifestival

Två Norstedtsförfattare gör debut i den folkliga musiktävlingen.

Foto: Thron Ullberg

Fem frågor till Edward Blom och Gunilla Kinn Blom

Hur långt tillbaka sträcker sig ert intresse för mat och matlagning?Edward: Jag älskade mat redan som spädbarn. Redan som fem–sexåring fick jag vara med i köket, i alla fall när pappa lagade maten, och när jag gick i mellanstadiet slängde jag ofta ut alla andra och tog helt ansvar för m...

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.