Fotograf: Eva Hildén Smith

Aktuell med: Kokkonst för livsnjutare

Edward Blom är i grunden arkivarie och har i 15 år arbetat på Centrum för Näringslivshistoria där han särskilt engagerat sig i matrelaterade företags historia samt varit chefredaktör för tidskriften "Företagsminnen". En stor del av sin tid ägnar han åt att hålla föredrag, gärna i kombination med provningar, t.ex. av historiska brännvinssorter, svenska ostar eller punsch.

Edward Blom skriver även regelbundet krönikor, artiklar och dryckesrekommendationer i tidningar, tidskrifter och på webbplatser samt leder ibland matlagning för företag och kompisgäng. Han är en folkkär person som ofta dyker upp i radio och tv: som expert, debattör eller bara sig själv.

Edward Blom är njutningslysten matideolog, berättare och matkreatör. Hans livsstilskokbok Allting gott och alldeles för mycket utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin "Årets överdådare". Boken tog silver i "kokboks-VM", World Gourmand Awards 2014, i Peking. Till sin hjälp i bokens tillblivelse har han haft sin hustru, Gunilla Kinn Blom. Eva Hildén-Smith har fotograferat och Pär Wickholm formgivit.

Edward Blom och Gunilla Kinn Blom tilldelades tredje pris (brons) för texterna i Kokkonst för livsnjutare på Gourmand World Cookbook Awards 2016 i kategorin "Food Writing". Boken innehåller – förutom texter och recept av Edward och Gunilla – fotografier av Eva Hildén-Smith. Boken är formgiven av Pär Wickholm.

Kokkonst för livsnjutare
"Här bjuds bra råvaror och ett kompromisslöst förhållande till hur man lagar och smaksätter." /Hus & Hem
Kokkonst för livsnjutare
"Recepten är genuina." Betyg: 4 /Borlänge Tidning "Edward Blom har gjort det igen - skapat en underbar och högst personlig kokbok. Den här gången tillsammans med sin fru Gunilla."
Allting gott och alldeles för mycket
"Underhållande, personligt och inspirerande" /Allas
Allting gott och alldeles för mycket
"En kokbok för den som inte räds fett, ben och överflöd." /Hotellrevyn

NYHETER

Photo

Fem frågor till Edward Blom och Gunilla Kinn Blom

Hur långt tillbaka sträcker sig ert intresse för mat och matlagning?Edward: Jag älskade mat redan som spädbarn. Redan som fem–sexåring fick jag vara med i köket, i alla fall när pappa lagade maten, och när jag gick i mellanstadiet slängde jag ofta ut alla andra och tog helt ansvar för m...

240 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: september 2015
132 kr Bok - Flexband
Utgiven: augusti 2014

UTGIVNING

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår