Linda Leopold

Foto: Benjamin Vnuk

Utforska författaren

Linda Leopold är journalist och född 1979. Hon arbetar idag som chefredaktör på modemagasinet Bon. Tidigare har hon varit modekritiker i Dagens Nyheter, chef­redaktör på popkulturtidningen Odd at large och reporter på SVT och TV4. Linda Leopold är själv medlem i Mensa samt två IQ-sällskap med högre antagningskrav: Intertel och Glia Society.

2007 gav Linda Leopold ut Faghag (Atlas), en reportagebok om det speciella förhållandet mellan heterosexuella kvinnor och homosexuella män.

Utgivning

Om boken

Allt börjar med att Linda Leopold vill bli smartare. Efter att ha klarat Mensas inträdestest blir hon del av en brokig, intelligent skara (lastbilschaufförer, matematiker, flöjtister) som löser rebusar och diskuterar livets stora frågor. Men Mensa är bara början. Där ovanför hägrar en rad världsomspännande sällskap med allt snävare antagningskrav.

I Smartast i världen tar journalisten och författaren Linda Leopold med läsaren på en spännande resa in i IQ-sällskapens hemliga värld. Nyfikenheten för henne från det vardagliga umgänget i svenska Mensa till Thessaloniki, Dubrovnik, New York och Harvard. Hon möter människorna bakom de högsta IQ-talen och ställer sig frågan: Hur blir man egentligen smartast i världen?

Läs mer

Linda Leopold

Smartast i världen