Christina Kokkalis

Foto: Isabelle Hesselberg

Utforska författaren

Holy Sweet specialiserar sig på lyxiga, vackra och unika bakverk och drivs av Christina Kokkalis och Linda Nielsen Wermeling på Östermalm i Stockholm. De träffades för fem år sedan på Matpedagogernas konditorutbildning och startade samtidigt bloggen holysweet.blogspot.se.  

Utgivning

Om boken

Hos stockholmskonditoriet Holy Sweet finns det inga gränser för vad en sötsak kan vara - bakverk och konstverk i ett. Klart är att här finns något unikt för varje speciellt tillfälle: bröllopet, födelsedagen och jubileet, men också för den där alldeles vanliga vardagen som behöver förgyllas med det lilla extra.

I Holy Sweet finns inspiration, recept och mängder av konkreta tips. Hur gör man världsklassiga macarons, optimerar smakkombinationer eller skapar dessertbord utifrån olika teman? Det bjuds på praktiska råd om hur man med både enkla och lite mer avancerade medel kan förgylla barnkalas och dop, möhippor och tjejmiddagar, afternoon tea och vickningar, sommar- och vinterfester, påskmiddagar och nyårspartyn. Gå hela vägen och skapa ett dignande dessertbord eller välj ut några detaljer som får lyfta sockerkakan.

Läsaren får steg för steg-beskrivningar för de olika bakverken men också tydliga instruktioner om hur man skapar dekor och skyltar som förhöjer upplevelsen. Hur man skapar förväntningar och infriar dem. Boken kopplas dessutom till hemsidan www.holysweet.se där man kan ladda ner trycksaker att pryda dessertbordet med. Holy Sweet är en helhetsupplevelse.

Konditorerna Christina Kokkalis och Linda Nielsen Wermeling bakar allt från grunden och lägger stor omsorg vid såväl råvaror som detaljer. Allt ska vara av högsta kvalitet, så ekologiskt som möjligt, och skapas för hand med lust och passion. Det ser väldigt svårt ut, men de genvägar som faktiskt finns avslöjas här.

Välkommen till Holy Sweet!

Läs mer

Linda Nielsen Wermeling, Christina Kokkalis

Holy Sweet